Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapraklara Kazınan Masalsı Sahneler

Yapraklara Kazınan Masalsı Sahneler

Lito Leaf Art, yaprakları tıpkı bir kağıt sanatçısı gibi kesip oyarak büyüleyici illüstrasyonlar üretiyor.

Doğaya hasret kaldığımızda bir çağda yaşıyoruz ve bunun etkisi her alanda olduğu gibi sanatta da kendini sık sık gösteriyor. Sanatçıların hazır malzemeler yerine doğadan topladıkları organik malzemelerle yaptıkları işler bunun göstergelerinden biri. Natalie Ciccoricco’nun ağaç parçalarıyla süslediği Nesting adlı soyut nakışlar ve Shona Wilson’ın mandala heykelleri bunun en dikkat çekici örneklerindendi. Raku Inoue ise çiçek yapraklarını koparmadan, doğada kendiliğinden dökülmüş yaprakları toplama inceliğini göstererek nefis kolaj böcekler yaratıyordu. Ayrıca kurmuş ağaç yapraklarını keserek, oyarak, dikerek ve tığ işiyle süsleyerek büyüleyici işler çıkaran sanatçılar da keşfetmiştik. Lito Leaf Art adlı instagram kullanıcısıyla birlikte bu keşiflerimize bir yenisi daha ekleniyor.

İyileşmek için sanat

Lito Leaf Art’ın şimdiye kadar rastladığımız yaprak sanatçılarından en belirgin farkı, kuru yapraklarla değil, yeşil yapraklarla çalışıyor olması. Japon sanatçı, yaprakları oyarak ve keserek Miyazaki animasyonlarından çıkmış gibi duran karmaşık sahneler yaratıyor. Çalışmalarını gökyüzüne tutarak çektiği fotoğraflar, gün ışığıyla birlikte desenlerin daha görünür olmasını sağlıyor. Sanatçı, Instagram’da 27 bini aşkın takipçiye erişmiş.

Bu yapraklar zamanla kurumaya ve desenleri bozulmaya başlayacak. Hatta fotoğraflarda görebileceğiniz gibi çoğunun saplarında kuruma başlamış. O nedenle fotoğraflar, Lito Leaf Art’ın sanatını ölümsüzleştirebilmesi açısından çok önemli.

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (ADHD/Attention Deficit Hyperactivity Disorder) olan sanatçı, yaprak sanatını bir odaklanma ve sakinleşme yolu olarak görüyor. Her yaprak onun inanılmaz sabrını ve sanatsal yeteneğini ortaya seriyor.

Sanatçıyı Instagram’ının yanı sıra Twitter’ı üzerinden de takip edebilirsiniz.

Lito Leaf Art Lito Leaf Art Lito Leaf Art

Görsel: Lito Leaf Art