Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Facebook’tan Birlikte Video İzleme Deneyimi

Facebook’tan Birlikte Video İzleme Deneyimi

Facebook Messenger arkadaşlarla ortak video izleme özelliği Watch Together’ı iOS ve Android için kullanıma sunuyor.

Facebook Messenger için çıkan Watch Together video izlerken aynı zamanda arkadaşlarınızla görüntülü olarak konuşmanıza imkan tanıyor. Bu birlikte izleme özelliği özellikle pandemiyle birlikte her yaştan ve kesimden insanın bir parçası olan uzaktan görüşmenin artık yerleşik bir özellik olacağını da gösteriyor.

Watch Together

Aynı anda hem video izleme hem de arkadaşlarla konuşma

Watch Together iOS ve Android için küresel olarak kullanıma sunuldu. Bu özellik bir bakıma Facebook’un geçtiğimiz yıllardaki Watch Party özelliğine ve Napster, Spotify ve Facebook kurucu ortaklarından Sean Parker ile Napster kurucularından Shawn Fanning’in birlikte hayata geçirdikleri Airtime canlı video servisine de benziyor. Özelliği kullanmak isteyen kullanıcılar bir Messenger görüntülü görüşmesi başlatarak veya Messenger Room oluşturarak Watch Together’ı kullanabiliyor.

Facebook, COVID-19 ile birlikte Netflix Party, Hulu, Amazon Video ve Plex benzeri yayın servislerinin sunduğu birlikte izleme özelliğini bir adım daha ileriye taşımış oluyor. Sadece birlikte içerik tüketmenin yanı sıra aynı zamanda harekete geçiren etkinlikler de düzenlemek mümkün oluyor. Örneğin bir grup fitness videosu izlemek ve birlikte egzersiz yapmak için bir araya gelebiliyor. Kişisel eğitmenler, aşçılar, sanatçılar için etkileşim kurabilecekleri yeni bir alan oluşuyor.

Watch Together ile 50 kişi birlikte video izleyebiliyor

Birlikte izleme deneyimi mobil Messenger cihazlarında sekiz kişiye kadar Messenger Rooms üzerinden ise 50 kişiye kadar destekleniyor. Şimdilik kullanıcılar sadece Facebook Watch üzerinden birlikte izleme deneyimini yaşayabiliyor. YouTube ve benzeri gibi servisleri izleyemiyor. Kullanıcının kendi yüklediği videolar, son izledikleri ve önerilen kategorisinin yanı sıra televizyon ve filmler sekmesi de Watch Together’ın içerisinde yer alıyor.

Facebook, televizyon ve filmler sekmesinin altında yerelleştirilmiş içeriklere yer vereceğini bildiriyor. Bununla birlikte ilerleyen süreçte içeriğin çeşitliliğinin de artacağını açıklıyor. Messengar’da her gün 150 milyondan fazla video görüşmesi ve 200 milyondan fazla video gönderimi yapılıyor. Bu sayı özelliğin devreye girmesiyle daha da artacak gibi duruyor.

 

Görsel: Facebook Messenger