Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Canon’dan Mini Teleskop Kamera

Canon’dan Mini Teleskop Kamera

Canon Powershot Zoom; maç, konser, kuş gözlemciliği gibi çeşitli etkinliklerde uzaktan görüntü almayı kolaylaştırıyor.

Akıllı telefonlar adeta vücudumuzun bir uzantısına dönüştü. Farklı cihazların ve araçların (anahtar, cüzdan, ATM kartı, radyo, müzik çalar vb) işlevini yerine getirebildiğinden artık yalnızca akıllı telefonla evden çıkmak bile yeterli oluyor. Birkaç yıl öncesine kadar yanımızdan ayırmadığımız fotoğraf makineleri de bu değişimden nasibini aldı. Hatta mobil fotoğrafçılık diye çok daha demokratik bir alan açıldı. Bu durum akıllı telefonlara entegre olabilen daha niş teknolojilerin de önünü açtı. Kullanımı hiçbir demeyim gerektirmeyen mini astronomi kamerası Tiny1 bu anlamda heyecan verici örneklerdendi. Kullanıcı bu kamerayı akıllı telefonuyla eşleştirip görüntüleri anında paylaşabiliyor, kendisi gibi astronomi meraklılarıyla bağlantıya geçebiliyordu. Yeni çıkan Canon Powershot Zoom da henüz akıllı telefonların yetenekleri arasında olmayan şeyleri yapabiliyor. Elbette akıllı telefonlarla da uyumlu.

Canon Powershot Zoom 400 mm’ye kadar optik, 800 mm’ye kadar dijital yakınlaştırma yapabiliyor

Canon Powershot Zoom, telefoto lense sahip kompakt, monoküler stilde bir kamera. Bu kamerayla hem video kaydı yapmak hem de fotoğraf çekmek mümkün. İlk olarak 2019’da duyurulmuş. Geçtiğimiz hafta ise Japonya’da bir kitlesel fonlama platformunda hedefine sadece 13 saat içinde ulaşarak gerçekten talep görecek bir ürün olduğunu kanıtlamış.

Canon Powershot Zoom, kullanıcının eline sığacak kadar küçük bir tasarıma sahip. Ağırlığı da yalnızca 145 gram. DIGIC 8 işlemciyle birlikte çalışan ve videoları full HD olarak kaydetmesine izin veren 12,1 MP CMOS sensör ile donatılmış. Bu kameranın gerçek anlamda oyunun kurallarını değiştiren özelliği, 100 mm’den 400 mm’ye kadar optik yakınlaştırma ve 800 mm’ye kadar genişletilmiş dijital yakınlaştırma yapabilmesi. Kamera özel bir mobil uygulama aracılığıyla akıllı telefona bağlanabiliyor ve bu sayede kullanıcı çektiğini görüntüleri gerçek zamanlı olarak telefon ekranında görebiliyor.

Maç izlerken, kuş gözlemciliği yaparken, manzara çekimleri yaparken ihtiyaç duyulabilecek türde bir kamera. Diyelim ki çocuğunuzun okulda sahneye çıkacağı bir etkinliğe gittiğiniz. Ancak koltuğunuz çok gerilerde ve onun yüzünü zorlukla görebiliyorsunuz. Bu durumda da Canon Powershot Zoom hem onu ön koltuktan izliyormuş gibi rahat görebilmenize hem de görüntü kaydedebilmenize imkan sağlıyor.

Canon Powershot Zoom Canon Powershot Zoom

Görsel: Canon