Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Akıllı Telefonlara Fotoğraf Makinesi Ergonomikliği: ProGrip

Akıllı Telefonlara Fotoğraf Makinesi Ergonomikliği: ProGrip

ShiftCam ürünü ProGrip cep telefonlarının pratikliğini fotoğraf makinelerinde ergonomik tutuş sağlayan tasarım ile birleştiriyor.

Akıllı telefonlarla fotoğraf çekmek kalite açısından fotoğraf makineleri ile eş değer hatta bazı modellerde daha iyi sonuç verebiliyor. Ancak kalitenin aksine DSLR fotoğraf makinesindeki ergonomik tutuş imkanı akıllı telefonlar için geçerli olmuyor. DSLR veya aynasız fotoğraf makinelerinde cihazı kavrama imkanı kullanıcıya iyi bir çekim için imkan tanıyor.

Fotoğraf makinesi rahatlığı ve ve kablosuz şarj özelliği bir arada

Akıllı telefonlar için kılıflar, lensler ve aksesuarlar üreten ShiftCam tarafından Kickstarter üzerinden fonlamaya açılan ProGrip, DSLR veya aynasız fotoğraf makinelerin ergonomisini akıllı telefonlar için taklit etmeye yardımcı oluyor. El kavramasına yardımcı olan aparat cep telefonlarının taşınabilirliğini ve rahatlığını fotoğraf makinelerinin alışılagelmiş kontrol düzeniyle birleştiriyor. Aparata yerleşik Bluetooth deklanşörü aşina bir çekim mekaniği sağlıyor. Telefona takılan aparat dikey ve yatay olarak konumlandırılabiliyor. Bu sayede portre veya manzara gibi farklı çekim teknikleri için kullanılabiliyor.

ProGrip fotoğraf makinelerine benzer tasarımının yanı sıra aynı zamanda Qi kablosuz şarj desteği sunuyor. Böylelikle gün boyu çekim yapılabiliyor. Ürünün içindeki pil ile birlikte akıllı telefonların pil ömrü yaklaşık olarak iki katına çıkıyor. ProGrip üzerinde aydınlatma aksesuarı, harici mikrofon ve tripod için yer bulunuyor. Bu sayede daha profesyonel çekimler gerçekleştirilebiliyor.

ProGrip, telefon standı olarak da kullanılabiliyor

Aparat önceden belirlenmiş akıllı telefon modellerine uygun olacak şekilde geliştirildi. ProGrip; Apple, Samsung, Google, Huawie, LG, Xiaomi gibi markaların farklı modellerine uyumlu olacak şekilde tasarlandı. ShiftCam üreticilerinin Pazar bilgisine dayanarak ürününün iPhone 12 serisi ile de uyumlu olacağını söylüyor.

Aparat bir telefon standı olarak da kullanılabiliyor. Görüntülü konuşma uygulamalarının pandemi sürecinde popülaritesinin arttığı düşünüldüğünde ProGrip’in çok yönlü kullanılabiliyor oluşu da bir avantaj sağlıyor.

ProGrip farklı özellikte lensleri ile geniş bir kit olarak sipariş edilebiliyor veya sadece temel bileşenler satın alınabiliyor. Ekim 2020 gibi ilk ürünlerin gönderilmesi planlanıyor. ProGrip fonlamanın bitmesine henüz daha 53 gün varken 50 bin dolarlık hedefini çoktan aşmış durumda. ShiftCam şu ana kadar Kickstarter’da 300 bin dolar üzerinde para topladı.

Görsel: Kickstarter, YouTube