Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dokununca Şekil Değiştiren Yumuşak Lambalar

Dokununca Şekil Değiştiren Yumuşak Lambalar

Michelle Rinow dokunmaya duyarlı yumuşak lamba projesi "Transforming Touch Lighting Series" ile evlere neşe katacak eğlenceli bir aydınlatma deneyimi sunuyor.

Günümüzde aydınlatma tasarımı, kullanıcıyla etkileşimli ve benzersiz işlevlere sahip deneysel objelerin ortaya çıktığı bir yaratıcı pratiğe dönüştü. Ateşle oynar gibi kontrol edilen lamba Breeze, kullanıcıyı takip eden drone lamba, çalıştığınız alan üzerine gölge düşürmeyen lamba MESA, boyayla aydınlatma yaratılan Electric Paint Lamp Kit, gerçek ekmekle yapılan aydınlatma Pampshade ve doğal ışık projektörü aydınlatma Komorebi bu türden ilginç tasarımlardı. Michelle Rinow’un dokunmaya duyarlı yumuşak lamba projesi Transforming Touch Lighting Series de bu türden dikkat çekici tasarımlardan biri.

Transforming Touch Lighting Series ile aydınlatma dokunsal bir oyun deneyimine dönüşüyor

İngiltere merkezli malzeme tasarımcısı Michelle Rinow, Touch Lighting Series projesinde kinetik tekstil objeleri ve renkli iplikler kullanarak aydınlatma aracını etkileşimli ve dokunsal bir deneyime dönüştürmüş.

Yetişkinler için duyusal oyunun yararları üzerine yapılan araştırmalara dayanarak geliştirilen aydınlatmalar, diğer aydınlatmalardan alışkın olduğumuz sert ve soğuk malzemelerin yerine yumuşak ve etkileşim doğrultusunda form değiştirebilen malzemeleri koyuyor. Proje, insanların ev eşyalarıyla etkileşimde bulunma şekillerini yeniden tasarlayarak iç mekanları daha eğlenceli alanlara dönüştürmeyi hedefliyor.

Tasarımlara dokunulduğunda hacim olarak genişliyorlar ve genişleyen endüstriyel örgü malzemeyle kaplı gözeneklerden dışarı sızan ışık da artıyor. Dolayısıyla dokunmaya bağlı olarak ışık seviyeleri ayarlanabiliyor. Örgü yüzeydeki gözenekler açıldıkça renkleri de değişiyor. Dıştaki tekstil dokusunun altında, dokunma sensörleri ve LED ışıklarla donatılmış bir teknoloji gizli. Aydınlatmanın şeklini değiştirmesini sağlayan şey, LED ışığın üzerini kaplayan kauçuktan bir şişirilebilir malzeme. Projede duvara ve masa lambası olmak üzere 2 tür tasarım bulunuyor.

Transforming Touch Lighting Series Transforming Touch Lighting Series Transforming Touch Lighting Series Transforming Touch Lighting Series

Görsel: Michelle Rinow