Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kullanıcıyı Takip Eden Drone Lamba

Kullanıcıyı Takip Eden Drone Lamba

Kazuhiro Yamanaka'nın tasarladığı drone lamba, evin içinde hareketlerinizi takip ederek ihtiyaç duyulan alanı anında aydınlatıyor.

Drone’lar fotoğrafçılık, sinema, lojistik ve etkinlik sektörü gibi pek çok alanda köklü değişimlere neden olurken diğer yandan tasarımda da şaşırtıcı işlerle karşımıza çıkıyor. Kendi kendine uçup insanı takip edebilen drone-şemsiye DroneBrella bu türden yaratıcı bir tasarımdı. Şimdi ise buna benzer bir yaklaşımla tasarlanmış uçan drone lamba var karşımızda.

Drone lamba gerektiği zaman, gereken alanı aydınlatıyor

Kazuhiro Yamanaka imzalı proje, drone teknolojisini geleneksel aydınlatma ile birleştiren bir çalışma. Sensörleri sayesinde kullanıcıların evdeki hareketlerini takip edebilen lamba, gerektiği zaman gereken alanları aydınlatabilecek bir tasarım oluşturma fikriyle ortaya çıkmış. Özünde proje, sabit aydınlatma konusundaki geleneksel anlayışın yerine daha yenilikçi bir bakış açısı getirmeyi amaçlıyor.

Lambanın stantları, uçan aydınlatma objesi için aynı zamanda kalkış ve iniş pisti işlevi görecek şekilde tasarlanmış. Lamba kulanılmaya başlamadan önce cihazın, evin planı ve stantların konumuna göre programlanması gerekiyor.

Drone lamba, özellikle uzay istasyonlarında da kullanılabilecek bir konsept olarak düşünülmüş. Yerçekimi olmadığından, uzay istasyonlarında pervanelere olan ihtiyaç da tamamen ortadan kalkıyor.

Drone lamba Drone lamba

Drone lamba

Görsel: Kazuhiro Yamanaka