Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Modüler Masa Lambası Tessallate

Modüler Masa Lambası Tessallate

Piyushi Patni’nin tasarladığı modüler masa lambası Tessallate, kullanıcının dilediği gibi birleştirebileceği ışık ünitelerinden oluşuyor.

Halat lamba, eşyalarınızı koyabileceğiniz lamba, birbirine bağlanan üçgenlerden oluşan lamba, muz gibi soyulabilen lamba derken aydınlatma tasarımında yaratıcılığın sınırlarının zorlandığına hep birlikte defalarca şahit olduk. Şimdi de modüler bir masa lambası olan Tessallate var karşımızda.

Işık ünitelerini dilediğin gibi birleştir

Tessallate, MIT Tasarım Enstitüsü’nde öğrenim gören Hint endüstriyel tasarımcı Piyushi Patni’nin imzasını taşıyor. Birbirine yapboz gibi geçebilen mozaik benzeri 8 üniteden oluşan tasarımda, herhangi bir ampül ya da soket göremiyorsunuz. Işık kaynağı işlevinde LED’li üniteler var. Plakalar elektrik iletken mıknatıslarla birbirine bağlanıyor. Kullanıcı isterse daha az ya da daha fazla sayıda üniteyi farklı kombinasyonlarla birleştirebiliyor. Böylece ünitelerin sayısına ve açısına göre ışık yoğunluğu ve ışığın açısı ayarlanmış oluyor. Üniteler dikey veya yatay bir aydınlatma sunacak pozisyonlarda birleştirilebiliyor. Birbirine paralel olan kenar ünitelerden birinde açma kapama düğmesi ve pil yer alıyor.

Piyushi Patni’nin çalışmalarını Behance profili üzerinden takip edebilirsiniz.

Modüler Masa Lambası Tessallate

Görsel: Behance