Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sıradan Gözlük Görünümlü Akıllı Focals

Sıradan Gözlük Görünümlü Akıllı Focals

North tarafından geliştirilen Focals, bildiğimiz ve alıştığımız gözlük tasarımı içinde artırılmış gerçeklikle donanmış görüş sunuyor.

Akıllı gözlük teknolojisi geniş kitlelere hitap etmeyi başaramadı. Google Glass ve Snap’in Spectacles‘ı bu alanda bilinen en ünlü ürünler. Fakat dev şirketlerin sunduğu bu ürünler dahi insanların günlük hayatına dahil teknolojik gözlük dahil etmesini sağlamadı. Telefon ve saat ikilisi giyilebilir teknoloji dünyasını kaplamaya yetiyor günümüzde. Fakat akıllı gözlüklerin temel sorunlarından birisi fazla teknolojik olup günlük hayat içinde kendine yer açamamasıydı. Güneş paneli gibi görünen gözlükleri kimse sokağa çıkarken takmak istemiyor. North tarafından geliştirilen Focals ise artırılmış gerçekliği işin içine katarak farklı bir yaklaşımla sıradan gözlük görünümlü optimum teknoloji sunuyor.

 

Gerektiği kadar teknoloji

Geçtiğimiz hafta tanıtılan Focals, dışarıdan bakıldığında bir numarası yokmuş gibi görünüyor. Ancak takan kişi, bildirimlerini, mesajlarını görebiliyor ve neredeyse telefonunu oradan kontrol edebiliyor. Bluetooth ile telefona bağlanan Focals, cihaz üzerinden Uber çağırma, yol tarihi, takvim ve hava durumu raporu gibi temel bilgileri sunabiliyor. Sağ lens üzerinde 15 derecelik görüş alanı ve 300*300 pixel büyüklüğündeki bir alanı kaplayan görüntüsüyle ihtiyaç olduğu anda gerektiği kadar teknoloji sunuyor. Lens üzerindeki ekran, 3 saniye kullanmayınca otomatik olarak kapanıyor. Bu süre ayarlar üzerinden kapatılabiliyor ancak şirket bu süreyi yeterli kadar teknoloji kullanıp gerçek dünyaya dönmek için optimum süre olarak belirlemiş.

Focals, kullanımı için ayrıca bir de akıllı yüzükle geliyor. Plastik ve sıradan bir akıllı yüzük olan tasarım olarak üst sınıf bir ürün değil. Ancak temel amacı gözlüğe dokunmadan onu kontrol etmek. Çerçeve üzerindeki dokunmatik bir alan her ne kadar bilim kurgu ürünü gibi görünse de ergonomik bir kullanım sunmuyor. Bu nedenle adeta zikirmatik görünümlü bir uzantı esasında.

 

Her kullanıcının ölçülerine özgü üretim

Y Combinator, Spark, Capita, Amazon Alexa Fund gibi pek çok yatırımcıdan yatırım alan North, toplamda 140 milyon dolar yatırım aldı. Bu geliştirmelerini tamamını gizlice yaptıktan sonra bir anda lansmanını yaparak da ses getirmeyi başardı. Yeni nesil ve iddialı bir Google Glass takipçisi olarak da görülen Focals, şu anda ön sipariş döneminde. 100 dolar depozito ile kendi ürününüzü ayırtabiliyorsunuz. Piyasa fiyatı ise 999 dolar belirlenmiş. Brooklyn ve Toronto ofislerini ziyaret ederek ürünün tasarlanması için kafa ölçülerinizi bırakabiliyor ve bedenine özgü bir gözlük tasarlanmasını sağlayabiliyorsunuz. Detaylı bilgiyi internet sitesinden alabilirsiniz.

 

 

 

Görsel: North