Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sıradan Bir Gözlüğe Gizlenmiş Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi

Sıradan Bir Gözlüğe Gizlenmiş Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi

Normal bir güneş gözlüğü gibi görünen Norm Glasses; artırılmış gerçeklik, ses tanıma, kamera, ekran ve hoparlör gibi gelişmiş özelliklerle donatılmış.

Bildiğimiz ve alıştığımız gözlük tasarımına sahip olan ancak artırılmış gerçeklikle donatılmış görüş sunan Focals, oldukça kullanışlı bir akıllı gözlük alternatifi sunuyordu. Yine Aira’nın görme engelli bireyler için ses tabanlı artırılmış gerçeklikle donatılmış akıllı gözlüğü Horizon Smart Glasses da oldukça sıradan bir güneş gözlüğü görünümündeydi. Bu “sıradan görünüm, ileri teknoloji” eğilimi doğrultusunda geliştirilmiş gözlüklerden biri de Norm Glasses.

Artırılmış gerçeklikle donatılmış akıllı gözlük: Norm Glasses

Norm Glasses; mini bir giyilebilir bilgisayar, kamera (8 megapiksel), mikrofon, hoparlör ve baş üstü göstergesi (head-up display/HUD) olmak üzere eksiksiz bir donanıma sahip. Ses kontrolü, dokunarak kontrol, kafa hareketleriyle kontrol ve mobil uygulama üzerinden kontrol imkanı sunuyor. Kullanıcı akıllı telefonuyla yaptığı her şeyi bu gözlükle yapabiliyor. Fotoğraf çekmek, video kaydetmek, telefon görüşmesi yapmak, müzik dinlemek ve video izlemek gibi sık yaptığınız işler için akıllı telefonu elinize almak zorunda olmadığınız bir dünya hayal edin. Oldukça cazip değil mi?

Android tabanlı işletim sistemine sahip olan Norm Glasses, hem Android hem de iOS cihazlarla uyumlu. Gözlük 2 saatte şarj oluyor ve tek şarjla 1-2 gün standart kullanım süresi sunuyor. Aralıksız ve yoğun kullanımda ise tek şarjla 4-5 saat dayanabiliyor.

Eller serbest kullanım özelliği sayesinde, bisiklet sürerken kayıt yapmanız, navigasyonu rahatlıkla takip etmeniz, mutfakta elleriniz yağlı olsa da yemek tarifi adımlarını rahatça takip edebilmeniz mümkün.

Güneş gözlüğü veya numaralı gözlük olarak sipariş edilebiliyor

Tüm bileşenler çerçevenin içine gizlenmiş ve gözlük yalnızca 36 gram ağırlığında. Ekstra güvenlik önlemleri de gerektirmiyor. Kullanmadığınız anlarda, tıpkı güneş gözlüğünüze yaptığınız gibi kafanıza takabilir, gömleğinizin veya tişörtünüzün yakasına asabilirsiniz. Su geçirmediğinden tere ve yağmura karşı da dayanıklı.

Norm Glasses, kullanıcının talebine göre UV korumalı bir güneş gözlüğü olarak sipariş edilebildiği gibi, görme bozukluğuna sahip kullanıcılar için de numaralı cam kullanılan bir gözlük olarak sipariş edilebiliyor.

Human Capable Inc. tarafından geliştirilen Norm Glasses, 30 Temmuz’da başlatılan Kickstarter kampanyasında 2 gün içinde hedeflenen fonu toplamış. 15.000 dolarlık hedefini onlarca defa katlayarak 590.000 doları aşkın destek almış.

Görsel: Kickstarter