Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
DNA’dan Yola Çıkarak Hazırlanan Elbiseler

DNA’dan Yola Çıkarak Hazırlanan Elbiseler

Moda markası AMARO teknolojiyi, bilimi ve tasarım sürecini bir araya getirdiği koleksiyonunda kadınların DNA'larından yola çıkarak onlara özel kıyafetler tasarladı.

Brezilya merkezli moda markası AMARO bilimi ve modayı birleştiren bir kampanyaya imza attı. Soko tarafından hazırlanan kampanya ile 19 kadının DNA’sı çıkarılarak onlara yönelik bir koleksiyon hazırlandı. Böylelikle marka giyilen ürünün aslında kişinin kendisini yansıttığını vurgularken satışa çıkaracağı DNA koleksiyonu için bir tanıtım gerçekleştirmiş oldu.

Kadınların genetik karakterine uygun kişiselleştirilmiş koleksiyonu yaratmak için 19 kadından tükürük örneği toplandı. Tükürükten çıkarılan DNA ile kadınların genlerinin hangi bölgelerden geldiği araştırıldı. 700 binden fazla bölgenin incelendiği çalışmada her genetik işaret incelenerek kadınların biyolojik açıdan coğrafik konumlarının yüzdeleri çıkarıldı. Bu bilgilere ek olarak stres, dürtü seviyesi, gündüz ve gece tercihleri de göz önünde tutularak bir haritalama gerçekleştirildi. Elde edilen bilimsel sonuçlar şirketin yaratıcı ekibine verilerek işin tasarım kısmına geçildi.

Tasarımcılar ve Genetikçiler birlikte çalıştı

AMARO yaratıcı ekibi bilgilerin hangi kadına ait bilmeden kıyafetleri tasarladı. Tasarımcılar genetikçi Juliana Saquete ile fikir alışverişinde bulunarak üretim sürecini gerçekleştirdi. Renkler, kumaşlar, kalıplar kısacası elbisenin üretimindeki her detayda DNA verilerinin ışığında hareket edildi. Örneğin 19 kadından biri olan Loo Nascimento (@neyzona) için yapılan elbisede rahat, elyaf kumaşlarda çarpıcı desenler yer aldı. İngiliz geni baskın olan kadın için geometrik çizgilerin baskın olduğu ekose bir kıyafet tasarlanırken Afrika kökenlerine sahip kadın için sıcak ve zengin renklerin yer aldığı bir tasarım gerçekleştirildi.

Koleksiyon bireyselliği ön plana çıkarıyor

Üretim sürecinden sonra Nascimento gibi diğer 19 kadına elbiseler arasında hangisinin kendilerini yansıttığını tahmin etmeleri istendi. Teknoloji, bilim ve tasarımın birleşmesi sonucu ortaya çıkan ürünleri inceleyen kadınlardan biri reklam filminde kıyafeti sayesinde ataları ile temas kurduğunu söyledi.

AMARO CEO’su Dominique Oliver koleksiyonun kadınların bireyselliğini ön plana çıkaran bir iş olduğunu söylerken kampanya ile birlikte şirketin DNA koleksiyonu satışlarına da geçtiğini duyurdu. 4 Kasım’dan itibaren müşteriler DNA’larını vermek için belirli mağazalara yönlendirildi.

Künye

Müşteri: AMARO
Ajasn: Soko
Yapımcı: The Kumite
Yönetmen: Nina Torres

Görsel: Youtube