Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tacizkar Dokunuşları Ortaya Çıkaran Elbise

Tacizkar Dokunuşları Ortaya Çıkaran Elbise

Schweppes, yarattığı özel bir elbise sayesinde kadınların gece hayatı içerisinde isteklerinin dışında dokunuşlara ne kadar maruz kaldığını gösteriyor.

Gece dışarı çıkan bir kadın için hayat her zaman eğlenceli değil. Ülkemizde oldukça sık yaşandığı gibi Brezilya’da da gece kulüplerine giden kadınların %86’si tacize uğradığını belirtiyor. Zaman zaman sözle, zaman zaman da rahatsız edici dokunmalarla gerçekleşen bu tacizler; kadınlar için eğlencenin tadını kaçırabiliyor. Gece hayatını sahiplenme yolunda giden Schweppes de Brezilya’da özel bir elbise ile hazırladığı ilginç bir deneyle sayesinde konuyu gündeme taşıyor.

Reklam ajansı Ogilvy Brazil tarafından yaratılan proje için özel bir elbise hazırlanmış. Bu elbisenin üzerindeki sensörler giyene her dokunulduğunda bunu kayıt altına alıyor. Bu sayede bir kadının bir gecede kaç kez isteğinin dışında bir dokunuşa maruz kaldığını göstermeyi amaçlıyor.

elbise_schweppes_ogilvy brazil_dress for respect_brezilya_bigumigu_

Elbisenin İşaret Ettiği Nahoş Gerçekler

Elbise São Paulo’daki bir gece kulübüne giden 3 gönüllü tarafından giyilmiş. Elbisenin algıladığı dokunuşlar da Wi-Fi üzerinden gerçek zamanlı olarak bir kontrol merkezine veri olarak gönderilmiş. Sonuçlar ise üzücü ama şaşırtıcı değil. Luisa, Tatiana ve Juliana’nın bir gecede kendi istekleri dışında maruz kaldığı temas sayısı: 157. Yani bir saat içinde 40 kezden fazla.

Deneyin sonuçlarının yayınlandığı video, insanları kadınlara saygıyla, espri anlayışıyla, zekayla yaklaşmaya çağırıyor. Bu da Schweppes’in “Character Required” sloganına hayli manidar bir şekilde bağlanıyor.

Künye:

Reklamveren: Schweppes
Reklam Ajansı: Ogilvy Brazil

Görsel: YouTube