Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dansla Yansıtılan Depresyon Hikayeleri

Dansla Yansıtılan Depresyon Hikayeleri

Libbs Farmacêutica, depresyon konusunda farkındalık sağlamak amacıyla başlattığı projesinde 40 insanın depresyon deneyimlerini dans, belgesel ve fotoğrafa taşıyor.

Dünya çapında milyonlarca insan depresyonla boğuşuyor. Ancak, insanın günlük hayatını etkileyen, intihara kadar götürebilen ciddi bir sorun olmasına rağmen ön yargılar ve bilgisizlik nedeniyle depresyon konusuna yeteri kadar önem verilmiyor. Brezilyalı ilaç firması Libbs Farmacêutica da insanların depresyonu ciddiye alması ve yakınları ya da kendileri için gerekli yardımı aramasını sağlamak için “Proximo Passo” (Next Step/ Bir Sonraki Adım) ismini taşıyan, farklı disiplinlerden sanatçıları bir araya getiren bir projeye imza attı.

Agência Tudo tarafından yaratılan projenin çok disiplinli yapısı bir anlamda depresyon tedavisinde kullanılan çok disiplinli tedavi süreçlerini yansıtıyor. Odağına dansı koyan proje, depresyon deneyimi olan 40 insanın hikayesini dansla anlatırken belgesel ve fotoğraf çalışmalarıyla da destekleniyor.

Projenin ilhamı reklam ajansının benzer konuya eğilen başka kampanyaları incelemesiyle gelmiş. Bu kampanyalarda depresyonun, ağır ve karanlık, hatta ironik bir şekilde depresif bir biçimde ele alınması ajansa konuya farklı bir yerden bakma isteği vermiş. Toplumsal ön yargılar ve insanların depresyonu gerçek bir problem olarak görmemesi de göz önüne alındığında depresyon konusuna olumlu bir bakışla, umut verici bir biçimde yaklaşılmasına karar verilmiş. Dansı kullanma fikri de buradan doğmuş.

Böylece, dans gerçek insanların gerçek hikayelerini aktarmak için bir araca, bir platforma dönüşmüş. Denge ve motivasyon sağlaması, hayatla bağlantı kurmaya yardımcı olması nedeniyle dans; depresyon konusunda farkındalık sağlama için güçlü bir sembol olmuş. Bu anlamda insanları bedensel atıllıklarını kırmaya zorlayan, harekete geçiren dans depresyon tedavisi için ilk adımı yani harekete geçmeyi simgeliyor.

40 Farklı İnsanın Gerçek Depresyon Hikayeleri

İnternet üzerinde duyurulan proje, ilk haftadan 1000 başvuru almış. Bunun sonucunda 120 görüşme yapılmış. Sonucunda seçilen 40 kişi, 4 aylık bir yoğun eğitim programına katılmış ve São Paulo’daki Sesc Vila Mariana’da düzenlenen bir gösteride sahne almış.

Dansla yansıtılan hikayelerin gerçek versiyonları Tico Vicente tarafından çekilen belgeselde daha ayrıntılı bir şekilde işleniyor. Belgesel; kampanyanın ana platformu olan www.oproximopasso.com.br adresi üzerinden ücretsiz olarak izlenebiliyor. Sitede ayrıca depresyon hakkında kapsamlı bilgi sunuluyor. Shopping JK Iguatemi’de açılan fotoğraf sergisi de depresyonu yenen ve dans şovunun başrol oyuncularına dönüşen bu 40 insanın deneyimini yansıtmayı amaçlıyor.

depresyon_agencia tudo_Libbs Farmacêutica_next step_brezilya_bigumigu_5 depresyon_agencia tudo_Libbs Farmacêutica_next step_brezilya_bigumigu_5

 

Künye:

Reklamveren: Libbs
Reklam Ajansı: Agência Tudo
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Maurício Magalhães, Nina Lucato
Yaratıcı Yönetmen: Cristiano Franco
Sanat Yönetmeni: Cristiano Franco / Nina Lucato
Reklam Yazarı: Maria Cristina Del Nero / Nicolla Raggio
Strateji Yönetmeni: Gustavo Teixeira
Strateji: Cleber Paradela / Felipe Tobal / Leandro Gimenez / Virna Miranda
Müşteri İlişkileri Yönetmeni: Iron Neto
Müşteri Temsilcisi: Ana Cláudia Benini / Ana Paula Pimentel
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Natália Mazzi / Vanessa Caruso
Medya Yönetmeni: Lúcia Cucci
Medya Asistanı: Ana Carolina Costa / Matteus Martins
Yapım Yönetmeni: Iron Neto
Audiovideo Yapım: Dandara Santana
Film Yapım: Black Maria
Yönetmen: Tico Vicente
Müşteri İlişkileri Yönetmeni: Prix Adaime
Yönetici Yapımcı: Angela Farinello
Post Prodüksiyon: Marcio Faurer
Müzik Yönetmeni: Ruben Feffer
Müzik Yapım: Zé Ruivo
Müzik Yapım Yardımcısı: Rodrigo Custódio
Müzik Yapım: Flavia Prats Feffer / Erika Marques / Juliana Calazans
Müzik Post Prodüksiyon: Ultrassom Music Ideas
Fotoğraf: Miro
Fotoğraf Post Prodüksiyon: Fujocka
Müşteri Onayı: Alexandre Varga / Roberta Calvoso / Wilson Junior

Görsel: Proximo Passo