Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Depresyona Karşı Audi LUX

Depresyona Karşı Audi LUX

Luca Urlicic'in imzasını taşıyan Audi LUX adlı konsept tasarım, pandemiyle birlikte artan depresyon ve uykusuzluk gibi sorunlara çözüm öneriyor.

İnsanlık ofis yaşamı nedeniyle iç mekanlara kapanmasının bedelini ağır ödüyor. Depresyon, uyku sorunları ve D vitamini eksikliği gibi sorunlar son yıllarda kaçınılmaz hale geldi. Pandemi nedeniyle iç mekanda geçirilen sürenin daha da artması, bağışıklığımızı yüksek tutmaya çalıştığımız böyle bir dönemde ciddi bir kısır döngüye yol açıyor. Audi LUX adlı başlık ise kışın yaklaşmasıyla iyice tetiklenen bu sorunlara çözüm öneriyor.

Audi Lux

İç mekanlara hapsolduğumuz bir çağda Audi LUX ile ışık terapisi

Audi otomobillerinden ilham alan konsept tasarım Audi LUX, markanın tasarım diliyle uyumlu şekilde yapılandırılan bir kafa lambası. Kulaklık teli kadar hafif olan cihaz, bir gözlük gibi kulakların etrafına takılıyor. Üzerindeki LED ışıklar, ışığın beyin tarafından en kolay şekilde emildiği noktaya konumlandırılmış. Başlık, yetişkinlerin kafatası şekillerine uyacak şekilde üç farklı boyutta kurgulanmış.

Audi Lux

Endüstriyel tasarımcı Luca Urlicic bu konsept tasarımla 2020 James Dyson Ödülü – Avusturya ikincisi olarak – almış. Başlığın yandan görünümü, Audi otomobillerindeki farlara benzer şekilde eğimli, hafif dikdörtgen şekle sahip.Ürün aynı zamanda siyah ve metalik gri renkleriyle markanın genel renk şemasına da uyumlu.

Audi Lux

Audi LUX’ün en önemli tarafı, tasarımın geleceği hakkında belli bir içgörü sunması. Bu başlık aslında Audi tarafından sipariş edilmiş bir proje değil, bireysel bir tasarım. Öte yandan dev markaların maske ve tıbbı malzeme tasarlamak gibi işlere soyunduğu böyle bir dönemde, Audi böyle bir başlık piyasaya sürseydi buna da pek şaşırmazdık. Bakalım önümüzdeki dönemde hangi marka misyonuna insan sağlığıyla ilgili yeni hedefler ekleyecek?

Audi Lux

Görsel: Luca Urlicic