Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Demek Hayat Sigortan Yok

Demek Hayat Sigortan Yok

Sigorta şirketi Bestow, hayat sigortası yaptırmamanın utanç verici bir durum olduğunu göstererek sigortanın her yaştan insan için olduğuna değiniyor.

Hayat sigortası genellikle ikinci plana atılıyor. Her ne kadar ABD’de yaşayan vatandaşların yüzde 70’i hayat sigortasının uzun vadede finansal olarak güvence sağlayacağını biliyor olsa da ortalama olarak yarısından fazlası hayat sigortasına sahip değil. Öte yandan COVID-19 pandemisiyle birlikte hayat sigortasına ilgi arttı. Bir araştırmaya göre geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla 44 yaşının altında hayat sigortasına başvuranların sayısı yüzde 13 arttı. Aynı şekilde 44-59 yaş aralığındakiler için ise yüz 9 oranında artış gösterdi.

Hayat sigortan yoksa kendinden utan

Sigorta şirketi Bestow, hayat sigortasının önemini sosyal baskı içeren reklam filmleri üzerinden hatırlatıyor. Preacher tarafından yaratılan 30 ve 15 saniyelik reklam filmleri hayat sigortası konusunda farkındalık yaratmanın yanı sıra bir köşede gizlenen suçluluk duygusunu da ön plana çıkarıyor. “Hayat sigortan olmadığının farkındasın ama ya herkes bunu bilirse?” sorusundan yola çıkan Bestow bu eksikliğin ortaya çıkaracağı rahatsız sonuçlara odaklanıyor. Arkadaşlar tarafından sorgulanmak, ağabey tarafından hizaya çekilmek veya çocuklar tarafından yargılanmak reklam filmlerinde kullanılan örnekler arasında bulunuyor. Sosyal baskıyı kullanarak hayat sigortası olmayanlara ezilmişlik yaşatan ve utanç verici anlara sürükleyen sigorta şirketi, bunu yaparken mizahı elden bırakmıyor.

Hayat sigortası artık daha çok akla geliyor

Bestow, 2020 yılında rekor satış gerçekleştirdiğini söylüyor. Mart – Eylül 2020 döneminde satışlarının dört kat arttığını vurguluyor. Hiç kuşkusuz bu durumda salgının etkisi büyük. Sağlıktaki bu belirsizliğe ekonominin de gidişatı eklenince sigortalara olan talep artıyor. Daha önceleri bir yakını kaybedince veya aileye yeni bir birey katılınca hayat sigortasını aklına getirenler pandemi süreciyle birlikte sigorta yaptırmayı daha sık düşünür hale geliyor.

Kampanya reklam filmlerinin yanı sıra afişlerle destekleniyor.

bestow bestow bestow

Künye

Müşteri: Bestow
CEO: Melbourne O’Banion
Ajans: Preacher
CCO: Rob Baird
CEO: Krystle Loyland
Yaratıcı Yönetmen: Kellyn Blount, Greg Hunter
Kıdemli Sanat Yönetmeni: J.J. Kraft
Kıdemli Metin Yazarı: Chris Vandersall
Kıdemli Tasarımcı: Tim Praetzel
İdari Yapımcı: Stacey Higgins
Ajans Yapımcısı: Meg Volk
Marka Direktörü: Jessica Vaughan
Brand Manager: Meegan Moore
Prodüksiyon Şirketi: Imperial Woodpecker
İdari Yapımcı: Doug Halbert
Yönetmen: Andrew Jasperson
DoP: Jason McCormick
Düzenleme: Cut + Run Austin
Ses: TBD Post
Fotoğraf: Anderson Hopkins, Justin Bettman
Prodüksiyon Müdürü: Ryan Horn

Görsel: Bestow, Preacher, YouTube, Twitter