Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Aşkın Dört Farklı Türü

Aşkın Dört Farklı Türü

Sigorta şirketi New York Life, Antik Yunan dilinde yer alan aşkın dört farklı tanımı üzerinden radikal ve koşulsuz sevginin önemine odaklanıyor.

New York Life, insanların kendileri ve sevdikleri için daha iyi bir gelecek sağlamasına yardımcı olacak hizmetler sunuyor. 1845 yılında kurulan ve merkezi New York’ta bulunana şirket hayat sigortasının yanı sıra uzun süreli bakım, emeklilik ve yatırım gibi farklı sigorta seçenekleri de sunuyor. ABD’nin en büyük hayat sigortası şirketleri arasında yer alan New York Life 60 saniyelik bir Super Bowl kampanyası yayınladı. Aynı zamanda şirketin 175. yılını kutlayan reklam filmi ile Antik Yunan dilinde aşkın tanımına sahip dört farklı kelimenin hangi tür aşkı temsil ettiği anlatılıyor.

Anomaly tarafından hazırlanan Love Takes Action isimli kampanyanın yönetmenliğini Sanctuary Content prodüksiyon şirketinden Cole Webley gerçekleştiriyor. Filmde, Antik Yunan dilinde yer alan Philia, Storge, Eros ve diğerlerinden daha yüksek, radikal ve koşulsuz sevgi türü olan Agape kelimelerinin tanımları bulunuyor. Philia, fiziksel çekimin ve tutkunun sevginin gerekli bir parçası olmadığını dostluğun ve arkadaşlığın hissedilen bir aşk türü olabileceğini anlatıyor. Storge, Philia kelimesinin anlamına benziyor. Ancak genellikle akrabalık ilişkilerinde özellikle ebeveynler ve çocuklar arasındaki doğal şefkatin tanımına odaklanan bir aşk biçimi. Eros ise Philia tanımının aksine arzuyu ve tutkuyu ve şiddetli isteği temsil ediyor.

Aşkın en derin ve koşulsuz hali: Agape

Son olarak Agape [telaffuz ah-GAH-peh] geliyor. Film de aşkın en derin türü olan Agape kelimesine odaklanıyor. Menfaat ve herhangi bir dürtü gözetmeyen olağanüstü aşk duygusunu ifade ediyor. New York Life aşkın bu tanımını her zaman kurumun merkezine koyduğunu ifade ediyor. Film insanların sevdiklerini korumak için yaptığı cesaret ve fedakarlık isteyen her hareketin kabul edilebilir olduğunu vurguluyor.

175 yıllık tarih aşkın derin anlamları ile harmanlanıyor

Antik Yunan dilinden kaynaklanan farklı aşk türlerini araştıran film, en derin aşk türü olan Agape üzerine odaklanıyor. New York Life’ın, insanların kendileri ve sevdikleri kişiler için daha iyi gelecekler oluşturmalarına yardımcı olan 175 yıllık geçmişi göz önüne alındığında, Agape filmi insanların her gün sevdiklerini korumak için yaptıklarını kabul ediyor.

New York Life başkan yardımcısı Kari Axberg, kampanyanın en ufak bir değişimden hatırı sayılır zorluklara kadar koşulsuz aşkın tanımına göre hareket eden insanları övmek amacı taşıdığını vurguluyor. Reklam filminin şirketin 175 yıllık mirasını yansıtırken verdiği aşk mesajı ile anlamlı ve akılda kalıcı olduğunu da sözlerine ekliyor.

Aşkın farklı türlerinin derin anlamlarının anlatıldığı reklam filminde bu tanımları ABD’li oyuncu Tessa Thompson seslendirdi. Fon müziğini ise dünyaca ünlü besteci Max Richter hazırladı. Londra Kraliyet Filarmoni Orkestrası’ndan 74 müzisyenin çalışması ile ortaya çıkan müzikal yorum dört farklı aşk duygusuna da dokunuyor.

Künye

Müşteri: New York Life
Ajans: Anomaly
Prodüksiyon Şirketi: Sanctuary Content
Yönetmen: Cole Webley
Müzik: Max Richter
Seslendirme: Tessa Thompson

Görsel: YouTube