Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cheetos Yiyorsan Tüm İşlerden Kaytarabilirsin

Cheetos Yiyorsan Tüm İşlerden Kaytarabilirsin

Goodby Silverstein & Partners tarafından Cheetos için hazırlanan reklamda elleri kirli olduğu için her türlü işten kaçan adama MC Hammer’ın U Can’t Touch This şarkısı eşlik ediyor.

Frito-Lay markalarından biri olan Cheetos, yeni patlamış mısır atıştırmalıklarının reklamını Super Bowl sırasında gerçekleştirecek. 11 yıl sonra ilk defa Super Bowl arasında seyirci karşısına çıkacak olan marka Cheetos yiyenlerin parmaklarında oluşan izlerden yola çıkarak oldukça keyifli bir kampanyaya imza atıyor.

Goodby Silverstein & Partners ajansı tarafından yaratılan ve Harold Einstein tarafından yönetilen 30 saniyelik Can’t Touch This kampanyası isminden de anlaşılacağı üzere nostaljik bir şarkıyı referans alıyor. MC Hammer’ın (Stanley Kirk Burrell) 1990 yılında çıkardığı uzunca bir süre ağızlarda takılı kalan ve üzerinden zaman geçmesine rağmen eskimeyen şarkısı U Can’t Touch This kampanyanın iskeletini oluşturuyor.

 

Elleri kirli adam her türlü görevden sıvışırken beklenmedik yerlerden MC Hammer çıkıyor

Cheetos yediği için elleri kirlenen adam reklam boyunca çeşitli işlerden kurtuluyor. Komşusu eşya taşıma için yardım talep ettiğinde, göz kulak olması için bebek uzatıldığında, birisi sırtında duran örümceği almasını istediğinde tek bir şey yapıyor. Sadece elini gösteriyor. Elindeki turuncu Cheetos izini gören herkes isteklerinden vazgeçiyor veya çaresizce gidiyor. Reklam filminde elleri kirli olduğu için hiçbir şeye dokunamayan adamın çeşitli sahneleri bulunurken bu sahnelerde ansızın ortaya çıkan MC Hammer şarkının nakaratını söylüyor.

 

Cheetos cipslerinin elde bıraktığı izin bir adı var: Cheetle

Pepsi’nin Frito-Lay markası CMO Rachel Ferdinando, Cheetos’un parmakta bıraktığı bu izin aslında bir adının olduğunu açıklıyor. Cheetle ismini 2005 yılında tescilleyen şirket bu tanımı oldukça uzun süreden beri kullanıyormuş. Ancak bu reklam filmine kadar bu terimin kullanılacağı bir kampanya gerçekleştirilmemiş. Pepsi Kuzey Amerika CMO’su Greg Lyons terimin ilk kullanıldığı tarihi net olarak bilmiyor. Ancak bu soru geldiğinde Cheetos tarihinin en başından beri (1948) Cheetle isminin kullanıldığın söylüyor.

Reklam filminden önce yayınlanan fragman ise MC Hammer’ın en çok sevdiği sahnelerden olmuş. Şarkıyı yazdığı zamanların canlandırıldığı sekansta şarkıcı bir yandan Cheetos yerken bir yandan müziği mırıldanıyor. Ardından bu müziği piyanoda çalmaya yöneliyor. Ancak bir anda irkilip kendi kendine söyleniyor. “I can’t touch this.” (Buna dokunamam) dedikten sonra aydınlanıyor ve şarkının temellerini atmış oluyor.

Daha önceleri Lay’s, Lysol ve Citibank gibi şirketlerin reklamlarında da yer alan MC Hammer oyunculuğu tanımlarken sette sabırlı bir şekilde hareket etmek ve yönetmenin istediği duyguyu eksiksiz vermek ifadelerini kullanıyor. İşte bu yüzden oyunculuğu hep sevdiğini vurguluyor.

Künye

Müşteri: Cheetos
Ajans: Goodby Silverstein & Partners
Prodüksiyon Şirketi: Dummy
Yönetmen: Harold Einstein

Görsel: YouTube