Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Lil Nas X ve Sam Elliott Doritos Cool Ranch Düellosunda

Lil Nas X ve Sam Elliott Doritos Cool Ranch Düellosunda

Doritos, Super Bowl reklam arası için hazırladığı kampanyada vahşi batı düellosunda hip-hop esintileri getiriyor.

Doritos, ikonik Cool Ranch cipsleri için bu yılki Super Bowl’a izleyicileri vahşi batının tehlikeli zamanlarına götürdü. Frito Lay markası, Lance Acord tarafından yönetilen 60 saniyelik reklam filminde hip-hop kültürünü ve vahşi batının tozlu havasını bir araya getiriyor.

Vahşi batıda dans zamanı

Goodby Silverstein & Partners tarafından hazırlanan kampanyada ABD’li rapçi ve söz yazarı Lil Nas X ve ABD’li sinama oyuncusu Sam Elliott Doritos Cool Ranch için karşı karşıya geliyor. vahşi batı düellosu sahnesini andıran sekansta iki taraf da Cool Ranch’i kazanmak için kabiliyetlerini gösteriyor. Ancak klasik bir vahşi batı düellosundan ziyade bir dans atışması yapıyorlar. Eskinin ve yeninin bir araya geldiği filmde Lil Nas X’in atının üstünde yer alan hoparlörlerden rapçi şarkıcının Billy Ray Cyrus ile söylediği “Old Town Road” şarkısı duyuluyor.

Sway ile dansın figürlerini kullanıcılar da yapabiliyor

Reklamın sonunda Lil Nas X “Sıradaki Kim?” sorusu ile dans düellosunun devam ettiğinin haberini de veriyor. Herkesin aynı tarzda dans etmesine olanak sağlayan yapay zeka destekli uygulama Sway ile bir ortaklık yapan Goodby, Silverstein & Partners böylelikle dans konusunda çok yetenekli olmayanların bile reklam filminde yer alan oyuncular gibi figürler sergilemesini sağlıyor.

Kullancılar yapay zeka ile desteklenmiş uygulama sayesinde ortaya çıkan dans görüntülerini #CoolRanchDance etiketi TikTok, Instagram, Twitter ve Snapchat üzerinden paylaşabiliyor.

Goodby Silverstein & Partners’ın yaratıcı direktörü uygulamanın temelde kullanıcıyı reklamın içine yerleştirdiğini söylüyor. Bir nevi deepfake teknolojisinin dancefake haline uyarlanması gibi düşünülebileceğini sözlerine ekliyor.

Kampanayanın ön gösterimi için hazırlanan filmde ise Sam Elliott poker oynayan müşterilerin olduğu bir bara giriyor. Barmenle göz göze geren oyuncu monoloğuna başlıyor. Lil Nas X’in kampanyada kullanılan vahşi batı temalı şarkısının sözlerini monoloğunda kullanan oyuncu Super Bowl kampanyasının sinyallerini reklam filmi yayınlanmadan önce veriyor.

Künye

Müşteri: Doritos
Ajans: Goodby, Silverstein & Partners

Görsel: YouTube