Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Buz ve Ateşin Playback’li Atışması

Buz ve Ateşin Playback’li Atışması

Doritos Blaze ve Mtn Dew Ice için hazırlanan ve peşpeşe yayınlanan Super Bowl reklamlarında, ünlü oyuncular Peter Dinklage ve Morgan Freeman playback'li bir atışma içerisinde görülüyor.

Pazar günkü Super Bowl yaklaşırken, daha önce teaser’ları ekranlara gelen Super Bowl reklamlarının bir kısmı da önden yayınlanmaya başladı. Bunlardan biri de Morgan Freeman ile Peter Dinklage’ı bir playback (lip-sync) düellosuna sokan PepsiCo markaları Mountain Dew ve Doritos için yapılan reklam. Daha doğrusu arka arkaya iki 30 saniyelik reklamdan oluşan reklam ikilisi veya iki parçalı bir 60 saniyelik reklam.

Doritos ve Mountain Dew, ikili olarak biraz tuz ve biber gibi. Pek çok promosyonda beraber kullanıldıklarından birbirlerini tamamlayan ürünler olarak görülüyorlar. Dolayısıyla bu iki markanın ayrı ama birbirini tamamlayan bir reklam filminde yer almaları markaların ruhuna gayet uygun düşen bir durum.

Peter Dinklage, Morgan Freeman’a Karşı

Game of Thrones dizisinin oyuncularından Peter Dinklage’in rol aldığı birinci reklam filmi, baharatlı bir ürün gamı olan Doritos Blaze için. Dinklage; Chris Brown’ın Look at Me Now şarkısında Busta Rhymes’ın kısımına playback yaparken görülüyor. Rhymes’ın da kısaca görünüp kaybolduğu film, Dinklage’i çevreleyen alevler ile baharatı vurguluyor.

playback_doritos mtn dew_Goodby Silverstein & Partners_super bowl_abd_bigumigu

Doritos Blaze’in ambalajı ve #SpitFire sloganı belirdikten hemen sonra Morgan Freeman’lı Mtn Dew Ice reklamı başlıyor. Alıştığımız ürünün limonlu versiyonu olan Mtn Dew Ice’ın reklamı ise Doritos Blaze’inkinin tam tersine bol bol buz efektli. Bu reklamda Morgan Freeman Missy Elliott’un efsane Get Ur Freak On şarkısına yaptığı playback ile Dinklage’a yanıt veriyor. Missy Elliott da ilk filmdeki Busta Rhymes gibi kısa bir rolde görülebiliyor.  Bu film de #IceCold etiketiyle sonlanıyor.

Goodby, Silverstein & Partners‘ın hazırladığı filmler ünlü müzik video yönetmeni Nabil tarafından yönetilmiş. Filmler pazar günkü oyunun ilk yarısı sırasında arka arkaya yayınlanacak.

Künye:
Reklamveren: Mtn Dew/Doritos
Reklam Ajansı: Goodby Silverstein & Partners
Yetkili Yaratıcı Yönetmen:  Margaret Johnson
Yardımcı Yaratıcı Yönetmen: Laura Petruccelli, Rohan Cooke
Reklam Yazarı: Caroline Cappelli
Sanat Yönetmeni:  Ryan Tovani
Yönetici Ortak: Brian McPherson
Grup Müşteri İlişkileri Yönetmeni: Meredith Williams
Müşteri İlişkileri Yönetmeni:  Chris Nilsen
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Ariel Berk
Yönetici Yayın Yapımcısı: Leila Gage
Yayın Yapımcısı: Christina Wells
Sanat Yapım:  Noah Dasho
Yapım Şirketi:  RESET
Yönetmen: Nabil
Yönetici Yapımcı:  Deannie O’Neil Jen Beitler
Yapım Sorumlusu: JP Colombo
Yapımcı: Jessica Lee, Doochy Moult
Görüntü Yönetmeni: Dariusz Wolski
Yapım Tasarım:  Richard Bridgland
Kurgu:  The Mill
Yapım Yönetmeni:  Enca Kaul
Yapımcı:  Hillary Thomas
Kurgu:  Rock Paper Scissors
Yönetici Yapımcı:  Rana Martin
Kurgucu:  Damion Clayton
Yapımcı:  Dina Ciccotello
Görsel: US Magazine – YouTube