Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Orijinali Kadar İyi, Hatta Belki de Daha İyi!

Orijinali Kadar İyi, Hatta Belki de Daha İyi!

Mountain Dew yeni ürününün Super Bowl'da gerçekleşen tanıtımında The Shining filminin kültleşmiş sahnesini yeniden yorumluyor.

Mountain Dew markası yeni ürünü MTN Dew Zero Sugar tanıtımı için Super Bowl sırasında yayınlanmak üzere bir kampanya hazırladı. PepsiCo şirketinin sahip olduğu içecek markası 1980 yapımı psikolojik gerilim The Shining filminin kültleşmiş “Here’s Johnny” sahnesini esprili bir şekilde yeniden yorumladı.

Mountain Dew Zero Sugar orijinalinden bile daha iyi olabilir

TBWA\Chiat\Day New York tarafından oluşturulan kampanyayı MJZ prodüksiyon şirketinden Tom Kuntz yönetti. As Good As the Original, Maybe Even Better (Orijinali kadar iyi, belki de daha iyi) sloganı ile ortaya çıkan kampanya kült filmin klasikleşmiş sahnesinden yola çıkarak yeni ürününün klasik MTN Dew’un tadından daha iyi olabileceği vurgulanıyor.

Filmde Shelley Duvall’ın canlandırdığı Wendy Torrance karakterini reklamda Tracee Ellis Ross canlandırırken Breaking Bad dizisi ile hafızalarda yer edinen Bryan Cranston, Jack Nicholson’ın canlandırdığı karakteri oynuyor. Bryan Cranston tıpkı filmde olduğu gibi balta ile banyo kapısını doğru yöneliyor fakat bir elinde de Mtn Dew Zero bulunuyor. Kapıyı kırdıktan sonra ise “Here’s Johnny” demek yerine “Here’s Mtn Dew Zero” diyor.

Kampanya sosyal medya platformlarındaki etkinliklerle destekleniyor

Mountain Dew kıdemli yöneticisi Erin Chin Super Bowl izleyicilerinin beklenmedik mizah içeren kampanyalarını beğeneceklerini umduklarını ifade ederken reklam filminde yer alan oyuncular Tracee Ellis Ross ve Bryan Cranston setteki enerjisine ve inanılmaz uyumuna da dikkat çekti.

Gençler arasında popüler olan sosyal medya platformları Instagram, Snapchat ve TikTok da kampanyanın yer alacağı mecralar arasında bulunuyor. TikTok için #AsGoodAsTheOG etiketi ile dans içerikli bir meydan okuma gerçekleştirilecek. Snapchat için ise ikizler sahnesinin yer aldığı bir artırılmış gerçeklik filtresi hazırlandı. Filtre kullanıcıların kendilerini Mountain Dew reklamındaki ikizler sahnesine yerleştirmesine imkan tanıyor. Meydan okuma ve filtreler Super Bowl ile birlikte platformlarda yerini aldı.

Künye

Müşteri: Mountain Dew
Ajans: TBWA\CHiat\Day New York
CCO: Chris Beresford-Hill
İdari Yapımcı: Amanda Revere
Metin Yazarı: Christopher Santaiti, Avi Steinbach
Sanat Yönetmeni: Ashley Veltre, Alexander Holm
Dijital ve Sosyal Medya Strateji Yönetimi: Tom Hyde
Prodüksiyon Şirketi: MJZ
Yönetmen: Tom Kuntz
İdari Yapımcı: Eriks Krumins
Düzenleme: NO6
Renklendirme: CO3
Ses: Plush
VFX: Method
Müzik: Found Objects

Görsel: YouTube