Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dikkatin Telefonlarda Olduğu Dünyada Nissan’ın Gözü Yolda

Dikkatin Telefonlarda Olduğu Dünyada Nissan’ın Gözü Yolda

TBWA \ Chiat \ Day New York tarafından Nissan için hazırlanan reklam filminde otomatik fren özelliği ve uyarı sistemi dikkat üzerinden anlatılıyor.

Telefon iletişimden öte bir sosyalleşme aracına dönüştü. Sosyal medyada gezinmek video ve hatta dizi izlemek artık bu küçük ekranlar üzerinden her an mümkün oluyor. Yemek yerken, yolda yürürken, parkta otururken, sıkışmış trafikte arabada beklerken yani kısacası her an herkes telefon ekranından bir şeyler takip ediyor. TBWA \ Chiat \ Day New York, Nissan için hazırladığı World of Distractions (Dikkati Dağılmışların Dünyası) adlı reklam filminde gözlerin telefonlardan kalkmadığı günümüz dünyasını biraz abartarak absürt bir şekilde kullanıyor.

Reklamda Nissan Rouge otomatik fren ve uyarı sistemi gösteriliyor

Sokaklarda yürüyen insanlar, yemek yiyenler, çalışanlar, parkta çocuğunu sallayanlar, inşaat alanındaki işçiler, basketbol oynayanlar ve hatta televizyonda haber sunan bir kadın… Hepsinin kafası önünde ellerindeki telefonlara bakıyor. Bu çılgın dünyada Nissan Rouge model otomobilleriyle seyahat eden aile dikkati dağılmış bu insan topluluğunun içinden geçiyor. Küçük kız camdan dışarıya bakıyor. Telefonlarıyla ilgilenen insanları izliyor. Zombi sürüsüne benzer bu insan topluluğunun içinde çevredekileri izleyen sadece aile değil. Otomobilleri de aslında etrafı izliyor.

Marka tam da bu noktada anlatmak istediğini gösteriyor. Bugünlerde herkes telefonuyla ilgileniyor olabilir ama Nissan marka otomobiller gözünü yoldan ayırmıyor ve güvenliği ön planda tutuyor. Bebek arabasıyla yoldan geçen kadını fark ediyor ve otomatik frenleme sistemiyle duruyor. telefonuyla ilgilenen bir otobüs şöförü otomobilinin arkasında seyir halinde iken bir o şeride bir diğer şeride geçip duruyor. Nissan Rouge sürücü şerit değiştirmek istediği anda ise arkada bir anda şeride gelen otobüsü fark edip gerekli uyarıyı yapıyor. Telefonlarına bakarak basket oynayan gençler dikkatleri dağınık olduğu için ellerinde topu kaçırıyorlar ve basket topu bir anda yola fırlıyor. Nissan Rouge uyarısı sayesinde şöförün topa çarpmasını engelliyor.

MJZ prodüksiyon şirketinden absürt komedi alanında ustalaşmış yönetmen Tom Kuntz’un çektiği distopik reklam filminin müziğinde ise Kanadalı The Babe Rainbow grubunun “Johny Says Stay Cool” parçası kullanıldı.

Müşteri: Nissan ABD
Başkan Yardımcısı: Allyson Witherspoon
Pazarlama: Erich Marx
Kıdemli Yönetici: Scott Traynor
Ajans: TBWA\Chiat\Day NY
CCO: Chris Beresford-Hill
İdari Yaratıcı Yönetmen: Al Merry
Yaratıcı Yönetmen: Mike Blanch, Aste Gutiérrez
Sanat Yönetmeni: Mike Blanch
Metin Yazarı: Aste Gutiérrez
Prodüksiyon Başkanı: John Doris
İdari Yapımcı: Christian Busch
Ajans Yapımcısı: Sarah Haroldson
Kıdemli Ticari İşler Yöneticisi: Felicia Simmons
Prodüksiyon Şirketi: MJZ
Yönetmen: Tom Kuntz
DOP: Darius Khondji
Kıdemli İdari Yapımcı: Eriks Krumins
Yapımcı: Emily Skinner
Düzenleme: Whitehouse Post
Editör: Russel Icke
Post Prodüksiyon: The Mill NY
Renklendirme: The Mill
Ses:  Wave Studios
Müzik: The Babe Rainbow – Johny Says Stay Cool

Görsel: Youtube