Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hayvanlar Alemi Korosu

Hayvanlar Alemi Korosu

Frito-Lay, baharatlı ürünlerini ön plana çıkardığı 80’ler esintili Super Bowl kampanyasında sesleriyle büyüleyen hayvanların olduğu ormana dalıyor.

ABD’nin en büyük spor organizasyonlarından biri olan Amerikan Futbolu Ligi’nin (NFL) şampiyonluk mücadelesi Super Bowl, Türkiye saatiyle 14 Şubat’ta sabaha karşı gerçekleşecek. Bu yıl 56. düzenlenecek olan etkinlik Los Angeles’taki SoFi Stadyumu’nda oynanacak. Pepsi’nin sponsor olduğu devre arası etkinliğinde bu yıl yıldızlar geçidi yaşanırken markaların Super Bowl kampanyaları da merakla bekleniyor. Super Bowl döneminde heyecanlı, eğlenceli ve dikkat çekici işlerle karşımıza çıkan Frito-Lay bu yıl da eğlenceyi elden bırakmamışa benziyor.

Baharatlı cipslerin tadına bakan şarkıya başlıyor

Goodby Silverstein & Partners tarafından hazırlanan Push It Flamin’ Hot başlıklı kampanyada 80’lerin nostaljisini kullanmak isteyen marka, beatbox yapan bir tilkiden ritim tutan bizonlara kadar hayvanlar aleminin neşeli bir korosuna yer veriyor.

ABD’li hip hop müzik grubu Salt-N-Pepa’nın 80’lerde hit olmuş Push It isimli parçasının bir versiyonunu içeren 60 saniyelik reklam filminde meraklı bir şekilde dökülen cipslerin etrafında toplanan ve cipsleri denemeleriyle birlikte kendilerini şarkının ritmine kaptıran hayvanlar yer alıyor.

Timsahın ağzından çıkan ve şarkıyı söylemeye başlayan şirin kuşu Grammy ödüllü Megan Thee Stallion seslendirirken Beatbox yapan tilkinin sesinde ise sanatçı Charlie Puth hünerlerini gösteriyor.

Daha önceleri Mountain Dew markasının The Shining filminin kültleşmiş sahnesini yeniden yorumladığı mizah dozu yüksek Super Bowl kampanyasını da yöneten Tom Kuntz, Frito-Lay’in Flamin’ Hot Doritos ve Cheetos ürünlerini öne çıkardığı reklam filmini yöneten kişi oldu.

Tüketicilerin tercihleri doğrultusunda hazırlanmış bir kampanya

Yetişkinlerin yüzde 84’ünün nostaljik bir his uyandıran reklamları dört gözle beklediği araştırma üzerinden böyle bir kampanyaya imza atan Frito-Lay, ABD’de yılın en önemli maçlarından birinde atıştırmalıkların her zaman önemli bir yer tuttuğunu biliyor. Özellikle Super Bowl döneminde atıştırmalıkların satışında artış yaşanırken Snack Index verilerine göre Y kuşağının yüzde 83’ü Z kuşağının ise yüzde 79’u bu etkinlikte baharatlı atıştırmalıkları tercih ediyor. Markanın Flamin’ Hot kategorisindeki ürünlerinin başarısını büyük bir kampanya ile taçlandıran atan Frito-Lay, Super Bowl tarihinde ilk kez Flamin’ Hot serisine ikili olarak yer veriyor.

Künye

Müşteri: Frito-Lay
Ajans: Goodby Silverstein & Partners
Prodüksiyon Şirketi: MJZ

Görsel: YouTube