Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BMW’nin Kükreyen Motor Sesi NFT’ye Dönüştü

BMW’nin Kükreyen Motor Sesi NFT’ye Dönüştü

BMW, M departmanın 50. yılında efsaneleşmiş M serisi otomobillerinin adrenalin dolu motor seslerini Museum of Sound isimli NFT koleksiyonuna dönüştürdü.

BMW bu yıl performansıyla öne çıkan yan markası BMW M departmanın 50. yılını kutluyor. İlk etapta markanın o dönemki yarış programına destek olmak için kurulan departman yıllar içinde markanın en ikonik ve heyecan verici modellerini üretti. M serisinin st düzey M modelleri ve M Sport 2022 modelleri için geçmişten ilham alan özel bir amblem tasarlayan BMW, yıl boyu çeşitli aktivasyonlara devam edecek markanın kutlamalarına ve aktivasyonlarına bir yenisi daha ekledi.

Elektrikli mobilite stratejisi doğrultusunda tarih olacak sesler

BMW, sürdürülebilirlik ve karbon emisyonları hedefleri doğrultusunda 2030 yılına kadar küresel satışlarının en az yüzde 50’sini tamamen elektrikli otomobillerden gerçekleştirmeyi hedefliyor. 2023 yılına kadar 25 elektrikli otomobil modeli piyasaya sürmeyi amaçlayan marka, segmentlerindeki modellerin yüzde 90’ında en az 1 tene tamamen elektrikli modele yer vermeyi planlıyor.

Elektrikli mobilite alanında öncü olmak her marka için bir hedef. Yakın gelecekte fosil yakıtlar yerine elektrikten güç alan araçlarla seyahat edeceğiz. BMW, bu hedefler doğrultusunda Münih Otomobil Fuarı’nda i Vision Circular konsept aracını görücüye çıkarmış önümüzdeki yıllarda yollarda hangi tasarımda ve özelliklerde araçlar göreceğimize dair bir vizyon sunmuştu.

BMW’nin elektrikli mobilite stratejisi böyleken motoru, süspansiyonu ve aerodinemik eklentileriyle hafızalara kazanan M serisi modellerine özgü motor sesi de zamanla tarihe karışacak. Konuya meraklı olanların ilgisini çekebilecek bir NFT koleksiyonuna imza atan BMW, elektromobilite vizyonunda emin adımlarla ilerlerken bu iknoik sesin hayranlarına da yıllarca saklayabileceği bir eser sunuyor.

BMW M motorunun seslerini ölümsüzleştiren Museum of Sound projesi Serviceplan Middle East tarafından yaratılan bir kampanya. BMW Middle East için hazırlanan projede farklı modellerden veya yıllardan 19 aracın sesi Dubai Autodrome Club pistinde kayıt altına alındı.

Adrenalin pompalatan sesler ölümsüzleşiyor

Egzozun, motor bölmesinin ve kabinin yanına yerleştirilmiş harici mikrofonların yakaladığı devir artışları, motor sesleri, vites küçültmeleri ve yükseltmeleri, çıtırtılar ve patırtılar özenle kayda alındı. Rüzgarı, sıcaklığı ve nem koşullarını da göz önünde bulunduran ekip sürüşü en uygun aralıkta yapmak için özel bir program çıkardı.

museum of sound

Ses mühendislerinin elinden geçen bu adrenalin dolu sesler Museum of Sound ile birlikte görsel ve işitsel bir sanat eserine dönüştü. Her birisi benzersiz seslerden oluşan koleksiyon, bu sesleri duyunca tüyleri diken diken olan hayranlar için oldukça etkileyici. Bununla birlikte hayranların ilerleyen yıllarda bir daha bu sesleri sokakta çok nadir duyacak olmaları koleksiyonun değerini daha da artıran bir etken.

Marka sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda Museum of Sound koleksiyonu için Ethereum uyumlu blockchain ağları oluşturmada bir protokol sunan “çevre dostu” blok zinciri Polygon’u kullandı. OpenSea üzerinden listelenen koleksiyona bu bağlantıdan bakabilirsiniz.

Künye

Müşteri: BMW Middle East
Ajans: Serviceplan Middle East
Genel MüdürNatalie Shardan
Strateji Direktörü: Frances Valerie Bonifacio
CCO: Akhilesh Bagri
Yaratıcı Yönetmen: André Couto, Saleh Elghatit
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Kenneth Barnes
Hareketli Grafik Tasarım: Cristian J.B
Sanat Yönetmeni: Alejandro Bucoy, Artchie Belcena, Saaniya Aabas, Yasir Ali
Prodükisyon Planlama Memories Events
Post Prodüksiyon: Cold Cutz, Big Foot Films

Görsel: YouTube, BMW