Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BMW i8’e Gus Van Sant İmzalı Filmler

BMW i8’e Gus Van Sant İmzalı Filmler

BMW'nin i serisinin ikinci modeli i8 seri üretime geçti ve iletişim kampanyasını başlattı.

Lansmanını yakından takip ettiğimiz BMW i serisini spor modeli de i8 de niyahet seri üretime geçiyor. Mevcut modelleri daha çevreci olacak şekilde ele almak yerine, tamamen sıfırdan bir üretim ve tasarım modeliyle geliştirilen i3 ve i8’in otomotiv endüstrisinde şu anda tam olarak rakipleri olduğunu söyleyemeyiz.  BMW’nin i serisini ürettiği Leipzig farbikasında edindiğim izlenimlerden sonra bu ölçekte bir yaklaşım ve yatırımı da kolay kolay beklemiyorum başka üreticilerden.

BMW i8’in ABD lansmanında ünlü sinema yönetmeni Gus Van Sant’le çalışılmış. Çekilen 3 filmde, i8’in radikal özellikleri, ünlü oyuncuların ağzından dile getirilmiş. Bu oyuncular: Michael Pitt (Boardwalk Empire), Sam Hazeldine (Resurrection) ve Mickey Sumner (Frances Ha).

https://www.youtube.com/watch?v=xaUlieqwY7c

https://www.youtube.com/watch?v=CpfF6BelXXo

https://www.youtube.com/watch?v=YM7YKdlkfq8
Otomotivde aracı kimliğe bürüyüp onu bir ünlü karakterle özdeşleştirerek konuşturmak çok yeni bir fikir değil. 4 yıl önce Alfa Romeo Giulietta lansmanında benzer bir strateji izlenmişti. (Filmin Türkçe dublajlı versiyonu burada).

https://www.youtube.com/watch?v=N0MhB5PtcVY
Gus Van Sant’in çektiği filmler de oldukça etkileyici. BMW yeni bir dönem başlangıcı olarak gördüğü i serisi lansmanını ana markanın kendisine yaratacağı faydaları da bilerek başarıyla yönetiyor.

Künye
Müşteri: BMW
Ajans: Serviceplan International GmbH & Co. KG
Prodüksiyon Şirketi: Iconoclast
Director: Gus Van Sant