Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
i – BMW’den mobilitenin geleceğine bir bakış

i – BMW’den mobilitenin geleceğine bir bakış

Otomotivde parametreler son yıllarda hızlı bir şekilde değişiyor. Tüketim konusunun öneminin artması, kent tanımının ve nüfusunun değişmesi; sektörün öncü markalarının yeni ihtiyaçlar için yeni modeller geliştirip pazarlara sunması şeklinde alıştığımız ürün geliştirme metodunun aşılması zorunluluğunu da getirmiş gibi görünüyor.

BMW, gittikçe daha küçük modeller üretip onlara kendi modelleri gibi rakamlar üzerinden isimler vermek yerine bu yeni yaklaşım için yepyeni bir alt marka kurgulamaya karar verdi. 2009'da Bigumigu'da yayınladığımız haberde BMW'nin eski kent aracı i-setta gibi bir model ve isim üzerinde çalıştığını duyurmuştuk.

Bugün, BMW, Project i adını verdiği yeni oluşumunu internet üzerinden de yayınladığı bir lansmanla tanıttı. Özetle, i tıpkı M performans alt markası gibi konumlandırılmış bir alt marka. i markası altında modeller tıpkı M'deki gibi isimlendirilecekler. İlk beklenen modeller Megacity Vehicle kod adıyla geliştirilen i3 ve Vision Efficient Dynamics Concept olarak tanıtılan i8 olacak.

i serisinin en önemli özelliği, bu serideki araçların doğuştan elektrikli olmaları. Yani içten yanmalı motora sahip bir modeli daha sonra elektrikli olarak tekrar sunulmuş halleri değil, sadece elektrikli olmak üzere 0'dan tasarlanmış modeller olmaları.

Project i içinde ayrıca Urban Mobility kavramı da inceleniyor. BMW MyCityWay adlı mobil uygulamayı satın almış ve bu uygulamayı farklı kentler için geliştirmeye başlıyor. Connected Drive adıyla BMW markası altında yürüttüğü yeni yaklaşımın da i içindeki yansıması bu uygulama bir nevi.

Konsept videosunu izlemeyi ihmal etmeyin.

Cenevre fuarı yaklaşırken farklı otomotiv haberleriyle karşınızda olacağım 😉