Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kent Fareleri İçin Minyatür Mekanlar

Kent Fareleri İçin Minyatür Mekanlar

Fareler için yaptığı minyatür mekan yerleştirmeleriyle tanınan AnonyMouse, Malmö sokakları için yeni işler yaptı.

Çağdaş sanatçılar ve tasarımcılar, son yıllarda minyatür modellere yoğun bir ilgi gösteriyor. Bunların içinde kendine farklı temalar ya da farklı bir estetik yaklaşım belirleyerek öne çıkmayı başaran çok sayıda isim var. Ülkemizde Vildan Hoşbak, Fırat Dövencioğlu (Rexx Sineması’nın minyatürünü yapmıştı) ve Alper Bıçaklıoğlu dikkat çeken minyatür model sanatçılarından. Dünyadan ise TV ve sinema tarihinden kült yapımların setlerini minyatür olarak yeniden yaratan Bridget McCarty, kent manzaralarını murallar da dahil modellerine taşıyan Joshua Smith ve daha nicelerine yer vermiştik. Biancoshock ve AnonyMouse gibi gruplar ise bu büyüleyici sanatı, sokağa taşıyan yaratıcılardan. Şimdi AnonyMouse’un yeni işleri var sırada.

Minyatür sanat müzesi, atari salonu ve liman

Anonim sanatçı grubu AnonyMouse, İsveç’in güney sahilinde bir liman kenti olan Malmö’de fareler için yaptığı minicik dükkanlarla tanınıyor. Kimlikleri hakkında yıllardır hiçbir şey bilinmeyen grup, sıkça seyahat ediyor. Son zamanlarda özellikle Avrupa’da pek çok farklı şehirde minyatür işler üretmiş. İsveç’e döndükten sonra yine Malmö’de; minyatür bir sanat müzesi, atari salonu ve sadece birkaç fareye yetecek büyüklükte bir iskele inşa etmiş.


Kent sakinlerinin ancak dikkatli baktığında görebileceği zemin seviyesindeki bu küçücük modeller, insan boyutundaki muadilinin ayrıntılı ve esprili birer yorumu. Örneğin atari salonunda “Feline Fighter 2” ve “Cheese Invaders” gibi oyunlar yer alıyor. Limanda ise küçük tekneler, bir kafe ve bir de üzerinde fare ile kemik sembolleri bulunan korsan bayrağına benzer bir bayrak bulunuyor.

AnonyMouse’un yeni maceralarını Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram