Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Minyatür İç Mekanlar

Minyatür İç Mekanlar

Minyatür sanatçısı Chris Toledo, tarihi havaya sahip süslü iç mekanları ve banyoları 1:12 ölçeğinde yeniden üretiyor.

Bir objeyi veya mekanı münyatür olarak inşa etmek, oldukça keyifli sonuçlar veriyor. Andrea Love’un keçeyle yarattığı minyatür animasyonları, Devin Smith’in minyatür serigrafi baskı aleti, Lucas Zanotto’nun minyatür kahve pişirme sürecini çektiği filmi bu anlamda etkileyici örneklerdendi. Ece Çağlayan’ın Türk yemeklerini minyatür mutfakta pişirdiği Mini Yemek kanalı da minyatür mutfak akımının ülkemizdeki yansımalarından biri oldu. Joshua Smith’in minyatür harabe binaları ve Kiyomi’nin bebek evleri için yaptığı 18. yüzyıl tarzı eşyalar minyatür mekanlar konusunda önemli birer örnekti. Instagram’da minyatür iç mekanlarıyla ünlenen bir başka sanatçı Chris Toledo’nun çalışmaları var sırada.

Chris Toledo: “Minyatür yapı inşa etme süreci gerçek bir yapınınkine çok benziyor”

Chris Toledo çoğunlukla tarihi bir havaya sahip süslü iç mekanlar ve banyo modelleri tasarlıyor. Tüm iç mekanları 1:12 ölçeğinde minyatürleştiriyor. Boyutu ortaya koymak için elini ya da diş fırçası, sarımsak gibi objeleri bu modellerle aynı kadraja yerleştiriyor. Çocukluğunda arka bahçedeki dallardan ve çakıl taşlarından küçük evler inşa eden Toledo üzerinde müteahhit ve bir ağaç işçisi olan babasının da büyük etkisi olmuş.


Minyatür yapı inşa etme süreci birkaç mini istisna dışında Toledo’ya göre gerçek boyutlu bir yapı inşa etmekten pek de farklı değil. Çalışmalarına basit eskizler çizerek başlıyor. Neyin doğru akışa ve genel görünüme sahip olacağını belirlemek için birkaç farklı kat planı çiziyor. İnşaat süreci de tam boyutlu bir şey inşa etmeye benziyor. Hatta kullandığı araçların ve malzemelerin çoğu da gerçek araçların küçültülmüş versiyonları.

Chris Toledo’nun çalışmalarını internet sitesi, Facebook sayfası ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Chris Toledo Chris Toledo Chris Toledo Chris Toledo

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir. 


Bigumigu Yazarı
| GENEL