Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Türk Yemekleri Minyatür Mutfakta

Türk Yemekleri Minyatür Mutfakta

Ece Çağlayan, dünyayı etkisi altına minyatür mutfak akımına Türk mutfağındaki yemeklerle “Mini Yemek” adı altında yeni bir yorum getiriyor.

Miniature Space’in başı çektiği minyatür mutfak akımı, gün geçtikçe daha fazla kullanıcıyı etkisi altına alıyor. Minicik mutfak eşyalarıyla gerçek yemekler pişirilen videoları izlemek internet kullanıcıları için vazgeçilmez bir hazza dönüşmüş durumda. Dünyanın en küçük kahvesinin pişirildiği Paulig filmiyle birlikte akımın reklam dünyasına olan yansımalarını da somut olarak gördük. Ece Çağlayan ise “Türkiye’nin ilk 1.12 ölçekli minyatür mutfağı” sloganıyla Türk mutfağına özgü yemekleri de bu akıma dahil ediyor.

Ece Çağlayan’ın Mini Yemek adlı kanalında; içli köfte, mantı, kısır, sigara böreği, taze fasulye, pilav, Türk kahvesi, dürüm, serpme kahvaltı gibi memlekete özgü menülerin yanı sıra hamburger, makarna, şinitzel gibi evrenselleşmiş yemeklere de rastlamak mümkün.

Çağlayan’ın minyatür yemeklerini YouTube, Instagram ve Facebook profilleri aracılığıyla takip edebilirsiniz.

Saatler sürdü ama buna değdi. 🙂 Mantı geliyor ✨ #miniyemek #miniaturefood #minimeal #turkishcuisine #mantı

A post shared by Mini Yemekler • Mini Foods (@miniyemek) on

Sıcak Yaz günlerinin en ferahlatıcı ikilisi olan Kısır ve Yoğurtlu Semizotu Salatası geliyor✨? #miniyemek #miniaturefood

A post shared by Mini Yemekler • Mini Foods (@miniyemek) on

Mini İçli Köfte • Mini Stuffed Meatballs ✨ #miniyemek #minifood #miniaturefood #turkishcuisine #türkmutfağı #içliköfte

A post shared by Mini Yemekler • Mini Foods (@miniyemek) on

Görsel: Facebook