Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Küçük Çocuk ve Arısı

Küçük Çocuk ve Arısı

İtalyan telekomünikasyon şirketi Wind, küçük bir çocukla bir arının dostluğu üzerinden iletişimin gücünü anlatıyor.

Çocuklar ve hayvanların dostluğu reklamda yeni bir tema değil. Kediler, köpekler, atlar, balıklar… Peki ya bir arı? Bir çocuk ve arının dostluk hikayesi kulağa saçma geliyorsa İtalyan telekomünikasyon şirketi Wind’in reklamını seyredip karar verin derim.

Ogilvy İtalya tarafından yaratılan “Bee” (Arı) adlı film, çok arkadaşı olmayan bir çocuğun bir arıyı kavanozdan kurtarmasıyla başlıyor. Hayatını kurtardığı için arı çocuğa minnet mi duyuyor, çocuğun arkadaşa mı ihtiyacı var bilinmez ama o andan sonra bu ikili ayrılmaz oluyorlar. Arı çocuğun üzerine ya da ellerine konuyor, tabakta kendisine ikram edilen balı yiyor, çocuğun yastığında uyuyor, hatta banyoda bile beraberler, arıcık çocuğun üflediği balonları patlatmaya çalışıyor. Tüm bunlar kulağa saçma geliyor ama film öyle güzel ki, hiç saçma durmuyor.

Günlerden bir gün arı telaş içinde çocuğu uyandırıyor (Evet, film arının telaş içinde olduğunu bile aktarmayı başarıyor). Belli ki bir yere gitmek istiyor. Çocuk bisikletine atlıyor ve ormana vardıklarında, anlıyoruz ki artık ayrılık zamanı gelmiş çünkü minik arı artık kovanına dönmek istiyor. Peki tüm bunların telekomünikasyonla ilgisi ne? Bunun için en sondaki mesaja bakmak gerek: “Sınırsız olan bir şey varsa, o da iletişim kurma becerimizdir.” Şık ve ince bir bağlantı, değil mi?

Alışılmadık da olsa bir dostluk hikayesini işleyen 2 buçuk dakikalık film; konusu, görüntüleri, akışı ile reklamdan çok bir kısa film sanki. Filmin yönetmeni; geçtiğimiz sene Wind için iki kız kardeşin hikayesini anlatan bir film çekmişti. O film de olduğu gibi bu film de duygusal bir temayı tatlı bir şekilde işliyor.

Künye:
Reklamveren: Wind
Reklam Ajansı: Ogilvy Italy
Yetkili Yaratıcı Yönetmen : Giuseppe Mastromatteo, Paolo Iabichino
Müşteri Yaratıcı Yönetmen: Giordano Curreri (Sanat Yönetmeni), Marco Geranzani (Reklam Yazarı)
Genel Müdür: Daniela Morone
TV Yapımcısı : Francesca D’Agostino
Yapım Şirketi: Mercurio
Yönetmen: Giuseppe Capotondi
Görünü Yönetmeni: Marcello Dapporto
Yetkili Yapımcı: Luca Fanfani
Yapımcı: Victoria Rabbogliatti
Müzik: “Hero” – Family of the year

 

Görsel: YouTube