Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eğlenceli Şişeler İle Hareket Zamanı

Eğlenceli Şişeler İle Hareket Zamanı

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre hareketsizlik dünya genelinde sağlıklı bir yaşamın önündeki en önemli dördüncü etken. Yani sigarayla başa baş gidiyor. Bunu aslında hepimiz biliriz de harekete geçmede ve spor yapmakta zorlanırız. İşte bu gerçekten yola çıkan Nestlé Pure Life da bizleri harekete geçmeye teşvik etmek için şişeleri kullanarak ilginç bir kampanya yapmış.

Project House tarafından geliştirilen çalışmada insanları oturdukları yerden kaldırmak, telefonlarını ya da televizyonu bırakıp spor yapmaya özendirmek için bilmiş laflar ve uzman görüşlerinin ötesine geçilmiş. Ne de olsa bu tip taktikler genelde havada kalıyor ve hiçbiri bir arkadaşın samimiyetle verdiği gazın yerini tutmuyor. Bunun için de Project House, insanlara arkadaşlarıyla sürekli iletişimde oldukları bir mecradan seslenmeye karar vermiş: Facebook Messenger.

Facebook Messenger üzerinde daha önce Beko’nun Futbot işinden hatırlayacağınız bir sohbet botuna benzer bir bot yaratılmış. Ancak bu kampanyanın farkı Nestlé Pure Life şişe etiketlerinin üzerine basılan kodlar aracılığıyla ürünün kendisini sosyal medyaya bağlıyor olması. Yani şişeyi alıp etiketi akıllı telefonunuza okuttuğunuzda sizi harekete çağıran Pure Life bot’uyla doğrudan iletişime geçiyorsunuz.

Bot, size özel bir spor koçu gibi hareket ediyor. Önce çeşitli sorularla spor yapma alışkanlıklarınızı ve niyetlerinizi inceliyor. Bundan sonrasında ise algoritması 3 farklı motivasyon türüne göre hareket ediyor. Heveslilere daha az ve tetikleyici mesajlar atarken motivasyonu düşük olanlara sık sık mesajlar gönderiyor; yürüyüş, egzersiz ya da koşu hatırlatmalarında bulunuyor. Hatta aralarda su içmeyi de anımsatıyor. Bunların dışında güzel havalarda konum bilgisini kullanarak kullanıcıların yakınlarındaki spor yapmaya müsait parkları da öneriyor.

Çalışma; ürünü dijitale bağlaması ve çevrim dışı ile çevrim içini bir araya getirmesi açısından oldukça başarılı bir entegre kampanya. Kampanya insanların da ilgisini çekmiş ve ilk 2 haftasında 15 bin kullanıcıya ulaşmış. Bu kullanıcıların hepsi harekete geçti mi bilinmez tabii ama insana spor yapmanın önemini hatırlattığı kesin.

Künye:
Reklamveren: Nestlé Pure Life
Reklam Ajansı: Project House
Yaratıcı Yönetmen: Serhan Acar
Reklam Yazarı: Ali Garan
Sanat Yönetmeni: Ümit Yanılmaz, Metin Dilek
Dijital Yapımcı: Cenk Hobaplı
Sosyal Medya Yöneticisi: Selin Akbay, Burak Bolat
Marka Yöneticisi: Birol Ecevit, Burtay Baştufan, Hande Alagöz
Proje Yöneticisi: Ari Rozant
Yapımcı: Volkan Alkan

Görsel: YouTube