Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Asansör Hikayesi

Bir Asansör Hikayesi

Nestlé Pure Life'ın Türkiye Obezite Araştırma Derneği'yle yürüttüğü obeziyete karşı hareket için konuşan asansörü dinleyin.

Yeni nesil reklam filmleri yani internette yayılma potansiyeli yüksek, genellikle kamera şakası ya da sürpriz temalarını işleyen işlerden bir tanesi daha bu kez Türkiye’den geldi. Nestle Pure Life Türkiye Obeziyete Karşı Hareket Zamanı projesi için hazırlanan bu eğlenceli videoda bir plazanın muhtemelen öğle yemeği arasında asansörünün içine gizli kamera yerleştiriyor. Asansöre binen insanlar inecekleri katın butonuna bastıklarında bir ses asansör yerine merdivenleri tercih etmesini tatlı bir şekilde söylüyor, filmin eğlenceli yanı sesin herkesin verdiği tepkiye göre diyaloga girmeyi devam ettirmesi bana kalırsa.
Filmin devamında ‘yok ben asansörü kullanacağım’ diyenler yerine sesi dinleyenler ve merdiveni tercih edenler, merdiven çıkışında bir sürprizle karşılaşıyorlar. Hatta insanların %85’i merdiveni tercih etmiş, toplamda 5000 kalori harcanmış bu merdivenlerle, 10.000 vücut kası çalışmış hesaplara göre.
Nestlé Pure Life bu projeyi Türkiye Obezite Araştırma Derneği ile birlikte yürütüyor, özellikle Amerika’da ciddi bir problem olan obezite hastalığına karşı insanları ufak tefek çözümlerle daha fazla hareket etmeye ve daha çok su içmeye çağırıyor.