Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Metal Şişeler de Sıkılabilir

Metal Şişeler de Sıkılabilir

Elastik titanyumdan üretilen KEEGO sayesinde artık sporcular sağlıklı sıkılabilir şişe kullanabilecek ve rahatça suyunu yudumlayacak.

Sporcu olun ya da olmayın, sıkılabilir bir şişeden su içmek güzel bir keyif. Sanıyorum keyiften öte tasarımsal açıdan da en ergonomik ve kullanışlı tiplerden bu şişeler. Ama sporla ilgileniyorsanız bu tip şişelerin önemini bilirsiniz. Çünkü tek elle sıkarak su içmek hareket esnasında daha rahat ve sağlıklı yudum almayı da kolaylaştırıyor. Ama ne yazık ki hızlı ve rahat bir şekilde içilebilir olmasına rağmen bu tarz sıkılabilir şişeler hep plastikten üretiliyor. E bunun anlamı da kötü tat, potansiyel sağlık riski gibi şeyler oluyor. Daha doğrusu oluyordu ancak artık bir şişenin sıkılabilir olması için plastiğe ihtiyacı yok. Metaller de sıkılabilir.

KEEGO ile Sağlık ve Hızlı Bir Şekilde Su İçin

Bugünlerde neredeyse kullandığımız tüm ekipmanlar yüksek teknolojiyle üretiliyor. İnsan olarak her şeyin en güzelini, en iyisini ve en kalitelisini kullanmak istiyoruz. En iyi araçlarda gezmek, en iyi şehirlerde en güzel yemekleri yemek istiyoruz. O zaman neden spor yaparken de en iyi şişeyi kullanmayalım, değil mi? Bu sorudan hareketle KEEGO dünyaya merhaba diyor.

KEEGO, elastik titanyumdan üretiliyor. Ekip, daha iyi bir şişe yapmak için iki yıldır araştırma ve üretim yapıyor. Birçok malzemeyi deneyen ekip çareyi elastik titanyumda bulmuş. Elastik titanyumla çalışmalarına devam eden ekip sonrasında denemelerini arttırdıkça kendilerine uygun bir üretici de buluyorlar. Şişenin üreticisi aynı zamanda CERN ve diğer parçacık hızlandırıcılar için kicker haznesi üreten bir yer. Ama merak etmeyin, şişedeki suyunuzun içindeki herhangi bir madde hızlanmıyor, yan etkisi yok.

KEEGO’nun tasarımı ve teknolojisi birbirine eşit şekilde ilerliyor üretim sürecinde. Şişenin sıkılabilirliği elastik titanyum malzemesinin yenilikçi bir şekilde kullanılmasından oluyor. Malzemenin kendisi eğilip bükülmeye gelebiliyor. Sonuçta da spor yaparken işlevsel olarak yararlı ve sağlıklı bir şişe ortaya çıkıyor. Şişenin tasarımı da sıkmak için gereken ideal gerilimi ve basınç dağılımını sağlıyor.

Ekip geçtiğimiz sonbahar ilk olarak tüm şişe konseptlerini oluşturmuş. Şu anda da Danimarka’da özel sadece bu şişelere adanmış bir üretim sistemi inşa ediliyormuş. Viyana’da bulunan 4 kamu kuruluşundan yardım alan ekip şimdilerde üretimin devamı için Kickstarter’da bir sayfa açtı.

14 Mart’ta fona açılan ürün şimdiden 25 bin Euro hedefliyken 125 bin Euro topladı ve daha insanların bağış yapabilecekleri 20 gün var. Yani ekip zor zamanlarını atlatıyor gibi görünüyor.

Görsel: Kickstarter, KEEGO