Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Otoparklar için Modüler Bisiklet Park Alanı

Otoparklar için Modüler Bisiklet Park Alanı

Bike2Box, pandemiyle birlikte sayıları artan bisikletlerin park sorununu dar alanlar tasarladığı portatif bisiklet park kutusu ile çözüyor.

COVID-19 ile birlikte şehir içi gündelik ulaşım biraz daha zorlaştı. Karantina sonrası birçok ülkede şirketler yeniden ofislere dönme kararı alırken bu durum yollarda trafiğe neden oluyor. Toplu taşımada insan sayısı artıyor. Bu nedenle, Dünya Sağlık Örgütü’nün de tavsiyesiyle, Avrupa ülkeleri ulaşımda bisikletlerin tercih edilmesi konusunda insanları teşvik ediyor. Hatta bazı şehirlerde (Berlin, Paris, Viyana, Budapeşte, Krakow) güvenli seyahat koşulları oluşturmak için geçici bisiklet şeritleri kuruluyor.

Hızlıca kurulabilen modüler bisiklet depolama alanlanları

Bisikletin çevre ve insan yaşamı üzerinde etkisi olduğuna inanan ve bu kültürü destekleyen Polonya merkezli Bike2Box, standart tek araçlık otopark alanını on iki bisiklet sığabilen bir park/depolama alanına dönüştürüyor. Herhangi bir kurulum gerektirmeyen bu tasarımda garajlardaki tekli araç park alanları hızlı bir şekilde bisiklet otoparkına dönüştürülebiliyor. İşlem, alanda inşaat işi gerçekleştirmeden basit bir montaj süreciyle hallediliyor.

Karantina sonrası dönemde bisikletlere artan talebi görüp bu talep doğrultusunda bir tasarım gerçekleştiren Bike2Box, düşük maliyetli ve rahat kuruluma sahip bu ürünü ortaya koyuyor. Modüler bisiklet park kutusu bir, iki ya da üç araçlık park alanlarına kurulabiliyor. Farklı boyut seçeneği sayesinde 12’den 36 bisiklete kadar park alanları sunabiliyor.

Bike2Box bisiklet kültürünü yaymayı hedefliyor

Bike2Box, Polonya’da bisiklet kültürünün ve dolayısıyla popülaritesinin artması için çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu alışkanlığı sağlamak için bisiklet depolama ve park yeri eksiklikleri konusunda sistemler tasarlıyor.

Polonya’da çalışanların yüzde 20’sinden fazlası işlerine bisikletle gidip geliyor. Bisikletlerin ucuz bir çözüm sunması ve pandemi sürecinde daha sağlıklı bir seçenek olması bu oranı artırıyor. Bununla birlikte Bike2Box, bisiklet kullanmanın beden üzerindeki olumlu etkisini ve vücuda sağladığı zindeliği vurguluyor.

Görsel: bike2box