Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yükünü Güvenceye Alan Kargo Bisikleti

Yükünü Güvenceye Alan Kargo Bisikleti

CargoRida, kadrosunun bir parçası olan kapalı taşıma alanı ile denge sorunlarını ortadan kaldırarak hem sürücüyü hem de eşyalarını güvenceye alıyor.

Bisikletin yanı sıra kargo bisikleti de kullanımı da gittikçe yaygınlaşıyor. Yalnızca nesneleri değil, çocukları ve patili dostları güven içinde taşımak için yapılan elektrikli modellerle de sıkça karşılaşıyoruz. Beomsu Kang’ın tasarımı olan CargoRida da güvenli taşıma kavramına vurgu yapan ilginç bir araç.

Hem sürücü hem de taşınan eşya için daha güvenli bir yolculuk

Modüler bisiklet CargoRida’nın en önemli farkı, taşıma haznesinin kadrosunun bir parçası gibi olması. Araçtaki saklama alanları taktiksel olarak üç ayrı parçaya bölünmüş. Bu sayede daha iyi dengede kalabiliyor. Dolayısıyla sürüş sırasında dengeleme için ekstra dikkat ve çaba harcamaya gerek kalmıyor.

Kadrosundaki yaklaşım; koltuğa, yatağa ve çadıra dönüşebilen Cercle isimli kamp bisikletini anımsattı bana. Ancak CargoRida, kentte kısa mesafeler için bisikletleri birincil ulaşım aracı olarak benimseyen tüketici pazarına odaklı elbette.

Kalabalık şehir sokaklarında bisiklet sürmek zaten büyük efor ve dikkat isteyen bir iş. Ağırlık merkezindeki kaymalar dengeyi etkileyerek bu işi daha da zorlaştırıyor. CargoRida hiç değilse yük faktörünü devreden çıkararak sürücünün yola daha iyi odaklanmasını sağlıyor. Bir bisikletin sepeti doluyken hem sürüş sırasında hem de park halinde dengede durması zorlaşıyor. CargoRida’nın kadroya gömülü haznesi bu anlamda akıllıca bir tasarım. Ayrıca kapalı olması, yükü dış etkenlerden koruyarak taşımayı sağlıyor.

CargoRida, yaklaşık olarak tam boy beş market poşetine eşit olan 140 litre bagaj taşıma kapasitesine sahip. Şasi bagajı yaklaşık 100 litre, sele bagajı ilave 40 litre yük taşıyabiliyor. Bu ikisi dolduğunda kullanılabilen 1 litrelik bir taşıma alanı daha mevcut. Her bir saklama alanı isteğe bağlı olarak takılıp çıkarılabiliyor. Haznelerin her biri, kapalı bir su geçirmez muhafazaya sahip.

cargorida

Görsel: Behance