Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bisiklet Çadır

Bisiklet Çadır

Dijital göçebeler için tasarlanan Spacecamper Bike, hem elektrikli kargo bisikleti hem de çadır olarak işlev görüyor.

Spacecamper, Almanya’nın en hafif, esnek ve ultra hızlı karavan üreticilerinden biri olarak tanınıyor. En yeni konsept kamp ürünlerinden biri de bisiklet çadır. Bu konseptin hayata geçmesi, şirketin hafif ve esnek araç üretme konusundaki ününü pekiştirecek türden bir gelişme olacak. Nihayetinde Spacecamper Bike isimli bu elektrikli araç, ortalama bir mini elektrikli karavandan bile daha düşük karbon ayak izi bırakıyor.

Bri tür dijital göçebe karavanı olarak tasarlanan Spacecamper Bike prototipi, elektrikli bir kargo bisikletini açılır kapanır bir çadır iskeleti olarak kullanıyor. Araç, çok yönlü ayarlanabilir uyku platformu ve mobil iş istasyonuna sahip. Gündüzleri seyahat geceleri ise neredeyse istenen her yerde kamp yapma özgürlüğü sunuyor.

Bu prototip, Spacecamper kurucu ortağı ve CEO’su Ben Wawra’nın imzasını taşıyor. Wawra kendi Spacecamper’ında yaşayan ve uzaktan çalışan bir girişimci. Aynı zamanda bir bisiklet tutkunu olan Wawra, karavan deneyimini iki teker üstüne taşımanın bir yolunu aramış. Pek öyle uzakta aramasına da gerek kalmamış. Wawra’nın ortağı Markus Riese aynı zamanda Alman ebisiklet uzmanı Riese & Müller’in kurucularından biri. Dolayısıyla Spacecamper Bike prototipi, Riese & Müller’in e-kargo bisikleti üzerine inşa edilmiş.

çadır bisiklet

Spacecamper Bike; 4 tarafı kapalı, korunaklı bir çadıra dönüşebiliyor

Riese & Müller’in Load 75 isimli bu elektrikli kargo bisikleti, 1.000 W çift pil sistemine ve 14 vitesli kayış tahrikli bir Bosch motora sahip. Hem ön hem de arka süspansiyonla donatılmış. Daha iyi arazi kabiliyeti için dağ bisikleti lastikleri takılarak da kullanılabiliyor. Bisikletin sahip olduğu tüm bu özelliklerin Spacecamper Bike için de geçerli olduğunun altını çizeyim.

Çadır brandası, sürüş sırasında eşyaları hava koşullarından koyuyan bir branda olarak işlev görüyor. Kamp yapılacak noktaya varıldığında, özel olarak geliştirilmiş modül arkaya bakan bir ofis koltuğuna veya öne bakan bir dinlenme koltuğuna dönüşüyor. Dinlenme koltuğu uzun, katlanan koltuk arkalığı ve uzatılmış bacak destek çerçevesinin yardımıyla oldukça konforlu görünüyor. Bu koltuk geceleri düz denebilecek kadar yatık konuma getirilip yatak olarak kullanılabiliyor. Kullanıcının ısınmak amacıyla bir uyku tulumu veya dış mekan yorganına sarınmasında da fayda var gibi görünüyor.

Spacecamper Bike; 4 tarafı kapalı, korunaklı bir çadıra dönüşebiliyor. Brandası bisikletin üzerini tamamen kaplıyor. Bisiklet gövdesine sabitlenen ve bir çatı oluşturmak için dışarı doğru uzanan teleskopik direkler üzerinde duruyor. Arka yük rafı ve şezlong, gerdirme hatlarına veya zemin desteğine ihtiyaç duymadan brandanın şekil almasını sağlıyor. İki yan duvar, bisikleti çevreleyen bir koruma alanı sağlıyor. Giriş fermuarı, içeri girip çıkmayı kolaylaştırıyor.

Spacecamper’ın en önemli parçalarından biri çıkarılabilir masa tablası. Bu tabla hem bir yemek masası ve hem de çalışma masası oluşturmak için kullanılıyor. Tabla, katlanmış gidonun üzerine yerleştirildiğinde masaya dönüşüyor. Fotoğraflarda da gördüğünüz gibi bu alanı kampçılar bu alanı yemek hazırlamak, yemek pişirmek, yemek yemek ve bilgisayarda yazı yazmak için kullanabilir.

Prototipi ürüne dönüştürmek konusunda ayrıntılı takvim açıklanmamış. Ancak internet sitesinde 2023 yazında (Kuzey Yarımküre) Spacecamper Bike’ın daha gelişmiş bir versiyonunu görebileceğimizden bahsedilmiş. Fiyata dair de bir açıklama yok. Riese & Müller Load 75 ebike’nin kendisi Almanya’da 6.899 €’dan başlayan fiyatlarla alıcı buluyor. Bu da bisiklet çadırın fiyatının bu fiyattan aşağı olmayacağını gösteriyor.

Bigumigu’da birbirinden ilginç çadır ve karavan tasarımlarına, hibrit kamp araçlarına yer veriyoruz. Bisiklet karavanlarından kış çadırlarına uzanan bu tasarımları görmek için şu derlemeye bakmanızı öneririm.

çadır bisiklet

Görsel: SpaceCamper