Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İki Sürücülü Elektrikli Kargo Bisikleti

İki Sürücülü Elektrikli Kargo Bisikleti

Veload, ihtiyaca göre çift veya tek sürücü tarafından kullanılabilen konforlu bir elektrikli kargo bisikleti piyasaya sürdü.

Son yıllarda çok gelişmiş kargo bisikletleriyle karşılaşıyoruz. Bunların değişmeyen tek ortak noktası tek sürücülü olmaları. Bisikletiyle sürekli ağır yükler taşıyan, iş yapan ya da sürekli seyahat eden insanlar için artık elektrik destekli dört tekerli bir bisiklet de var. Velocity isimli bu bisiklet, isteğe bağlı olarak tek sürücü tarafından da kullanılabiliyor. İhtiyaç halinde elektrikli motorun yanı sıra ekstra bir sürücünün pedal gücünden destek almaya da imkan tanıyor.

İki Sürücülü Elektrikli Kargo Bisikleti

Kontrol soldaki sürücüde

Alman mobilite şirketi Veload tarafından üretilen Velocity, iki adet ayarlanabilir ergonomik koltuk ve iki adet SRAM Centera zincir tahrikli aktarma organına sahip. Bunların her ikisi de arka aksa bağlı. Araçta tek bir gidon seti var ve bu da kontrolün soldaki sürücüde olmasını sağlıyor. Soldaki sürücü; yönlendirme, dokuz vites arasında geçiş yapma ve dört hidrolik disk frenini kullanmakla sorumlu.

İki Sürücülü Elektrikli Kargo Bisikleti

Bir Heinzmann CargoPower R111 arka göbek motoru, sürücülerin pedal çevirme gücünü 25 Nm (Newton-metre) torkla artırarak onları 25 km/sa azami destekli hıza çıkarabiliyor. 1.400 Wh lityum demir fosfat pil, 10 saatlik şarjla 60 km’ye kadar bir menzil sağlıyor. Rejeneratif fren sistemi bu menzili artırmaya yardımcı oluyor.

Arka kargo yatağı, Avrupa standartlarında paletlerle ve kutularla uyumlu ve maksimum 200 kg yük taşıyabiliyor. Sürücü ve kargo ağırlığının ise toplamda 300 kg’ı aşmaması gerekiyor. Yukarıda da belirttiğim gibi daha hafif yükler için Velocity yalnızca bir kişi tarafından sürülebiliyor. Bisikletin kendisi 130 kg ağırlığında, 2,8 metre uzunluğunda ve 1,25 m genişliğinde.

Tam bir ön ve arka aydınlatma sistemi (dönüş göstergeleri dahil), elektronik cihazları şarj etmek veya çalıştırmak için 230 voltluk bir priz ve arka helezon yaylı süspansiyon da aracın diğer özellikleri arasında. Velocity, 14.042 € (yaklaşık 15.364 dolar) fiyatla piyasaya sürülmüş.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

VELOAD (@veload_org)’in paylaştığı bir gönderi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

VELOAD (@veload_org)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: Veload