Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sahibini Kişiselleştirilmiş Hikayelerle “Uyutan” Çalar Saat

Sahibini Kişiselleştirilmiş Hikayelerle “Uyutan” Çalar Saat

Loftie'nin yapay zekâlı çalar saati, saniyeler içinde oluşturduğu kişiselleştirilmiş hikayeleri okuyarak kullanıcının uykuya dalmasını kolaylaştırıyor.

Çalar saatlerin görevi insanları uyandırmak. Oysa vaktinde uyanabilmenin en önemli gereklerinden biri de vaktinde uyuyabilmek ve kaliteli bir uyku çekmek. Sağlıklı yaşam şirketi Loftie’nin bu yenilikçi yaklaşımla geliştirdiği yapay zekâlı saat da kullanıcıya çocukluk yıllarını anımsatan bir deneyim yaşatıyor.

Loftie: Yeni araştırmalara göre, yatma vakti hikayeleri vücudunuzun adrenalini düşürmeye yardımcı olur, böylece zihniniz uyku durumuna geçebilir.

Geceleri uyutuyor, sabahları uyandırıyor

“Böyle bir saate ne gerek var?” diyenleriniz olabilir. Elbette, Alexa veya Google Home’dan size bir hikaye okumasını isteyebilirsiniz. Öte yandan Loftie’nin Storymaker özelliği kullanıcının kendi gece maceralarını özelleştirebilmesini sağlayarak fark yaratıyor.

Kullanıcı Vahşi Batı’ya özgü kanun kaçağı hikayeleri de dinlemek istiyor olabilir, bulutların üzerinde yelken açtığı fantastik hikayeler de. Tek yapması gereken yapay zekanın kim olduğunu ve nelerden hoşlandığını anlaması için Loftie’nin sitesindeki birkaç soruyu yanıtlamak. Böylece karşısına arzu ettiği karakterlere ve olay örgüsüne dayalı olarak oluşturulmuş hikayeler çıkıyor.

Sizi konu alan kısa hikayeler dinleyerek uykuya dalın

Loftie: “Hayal bile edilemeyeni dinleyin: sizi konu alan kısa hikayeler. Ve en sevdiğiniz insanlar, evcil hayvanlar ve yerler. En sevdiğiniz hikaye anlatma tarzında yüksek sesle dinleyin.”

Kullanıcı hayatıyla ilgili istediği ayrıntıları girerek daha özel hikayeler dinleyebiliyor. Örneğin doğum tarihiyle ilgili detayları girdiğinde ona NASA’dan eklenen verileri de katarak yıldız falını anlatabiliyor. Hatta geçmişiniz hakkında bir hikaye de hayal edebiliyor.

Loftie’nin uyku hikayeleri kulağa gerçek bir insan sesi gibi geliyor. Bu açıdan Loftie, Siri veya Alexa’nın robotik tınısından farklı bir çizgide. Buradan hikaye örneklerini dinleyebilirsiniz.

Saatteki diğer özellikler arasında rehberli meditasyon, nefes egzersizleri, farklı beyaz gürültü türleri ve kullanıcıyı doğal bir şekilde uyandırmak için yumuşak tonlara sahip iki aşamalı bir alarm bulunuyor.

Şimdiye kadar radarımıza takılan ilginç çalar saat örneklerine buradan göz atabilirsiniz.

Görsel: Loftie