Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Cihaz Akıllı Telefonu Teleskoba Dönüştürüyor

Bu Cihaz Akıllı Telefonu Teleskoba Dönüştürüyor

Hestia, herkesin akıllı telefonla Güneş’i, Ay’ı, yıldızları ve diğer gök cisimlerini fotoğraflamasına imkan tanıyor.

Teleskop üreticisi Vaonis, geçtiğimiz yıllarda akıllı telefonları teleskoba dönüştüren çeşitli cihazlarla adından söz ettirmeyi başarmıştı. Şirket şu sıralar, önceki versiyonlara göre çok daha zarif ve ince hatları olan yeni tasarımı Hestia ile gündemde. Kickstarter kampanyası o kadar başarılı gidiyor ki, şu sıralar 1,5 milyon doları aşkın destekle platformda bir efsane yaratmış durumda.

Astronomik cisimleri fotoğraflamak herkesin hakkı

Hestia’nın en önemli özelliği, kullanıcılara etkileyici bir 25x optik yakınlaştırma yeteneği sağlayan patentli altı lensli optik tasarımı. Bu son teknoloji, herkesin akıllı telefonlarıyla Güneş’i, Ay’ı, yıldızları ve diğer gök cisimlerini gece gündüz fotoğraflamasına olanak tanıyor.

Kullanıcı deneyimini geliştirmek için Hestia, Vaonis’in Gravity uygulamasıyla entegre edilmiş. Bu sayede fotoğraflanabilecek astronomik cisimleri aramayı basitleştiriyor. Uygulama, temelde kullanıcıya gökyüzünde neye baktığının bir özetini sunuyor. Böylece bu alanda bilgisi olmayan insanlar da hem fotoğraflama hem de bilgi edinme imkanına sahip oluyor.

Cihaz, şu anda piyasada mevcut olan akıllı telefonların yanı sıra gelecekteki telefonlarla da uyumlu olmasını sağlayan manyetik bir yuvaya sahip. Ayrıca sadece 17 x 24 x 5,5 cm boyutlarında ve 500 gram ağırlığında oldukça kompakt bir cihaz. Bu sayede kampa giderken de rahatça taşınabilir.

Teleskobun, Ay’daki kraterleri ve güneş lekelerini göstermeye yetecek kadar keskin çözünürlük sağlaması bekleniyor.

Şu anda Kickstarter’da fonlanmaya devam eden Hestia, 17 Ağustos’a kadar 189 dolar fiyatla erken sipariş fırsatı sunuyor. Teslimatların Nisan 2024’te başlaması hedefleniyor.

Görsel: Kickstarter