Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Teleskop Otomobille Yolculuk

Teleskop Otomobille Yolculuk

Hyunsik Moon, "Zodiac Stargazer" isimli konsept tasarımıyla yıldızları izleyerek yolculuk etmeyi vadediyor.

Endüstriyel Tasarımcı Hyunsik Moon, çok ilginç bir elektrikli araç konseptiyle tasarım dünyasının ilgisini çekmeyi başardı. Zodiac Stargazer isimli bu otomobil, bir tür tekerlekli bir teleskop. Teleskop objektifi doğrudan gökyüzüne çevrili ve iki yolcu taşıyabilecek şekilde tasarlanmış. Böylece yolcuların evrenin güzelliğini seyrederek eşsiz bir seyahat deneyimi yaşaması amaçlanmış.

Zodiac Stargazer

Yıldızları gözlemlemek herkesin hakkı

Yukarıda da bahsettiğim gibi, bu tasarım (henüz) yalnızca bir konsept. Dolayısıyla hayata geçirilmiş bir araç değil. Moon bu konsepti, Pforzheim Üniversitesi’nde (Almanya) Ulaştırma Tasarımı Yüksek Lisansı için 1. Dönem projesi için üretmiş.

Zodiac Stargazer’a binmek için objektifin kapağını açmak gerekiyor. Objektif aşağıdan yukarı doğru hareket ederek farklı açılardan görüntü verebiliyor. Ancak sağa ve sola dönmüyor. Elbette aracı hareket ettirerek daha fazla açı yakalamak mümkün olacaktır. Teleskop akıllı mercekleriyle, geceleri hareket halindeyken bile iyi odaklanabilecek şekilde kurgulanmış. Aracın 2050 yılını temsil eden teknoloji ve yeniliklerle donatılmış bir gözlem aracı olduğu vurgulanıyor. Bu gözlem imkanını, dileyen erkesin erişimine sunmak misyonuyla tasarlanmış. Ayrıca aracın, insanlar için yeni bir sosyalleşme biçimi sunacağına inanıyor tasarımcı. Zodiac Stargazer’ın akşamları kiralanabilecek bir etkinlik aracı olabileceğinden bahsediyor. Zaten gün ışığında böylesi bir merceğin altında oturmak oldukça riskli olabilir. Öyle değil mi?

Yıldıları gözlemlemenin, yalnızca gök bilimcilerin değil herkesin hakkı olduğunu savunan başka tasarımlara da yer vermiştik. Bunlara buradan göz atabilirsiniz.

Zodiac Stargazer

Zodiac Stargazer’ın nasıl çalıştığını aşağıdaki videoda daha iyi görebilirsiniz:

Görsel: Behance