Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Microlino: Mikro Boyutlardaki Elektrikli Konsept Otomobil

Microlino: Mikro Boyutlardaki Elektrikli Konsept Otomobil

Microlino, adı gibi mikro boyutlarda tasarlanan, normal araçlar için hazırlanan bir park yerine 2 tanesinin kolayca park edilebildiği elektrikli konsept bir araç.

Wim Ouboter, kişisel ulaşım anlayışını mikro boyutlardaki bir elektrikli konsept otomobille birlikte değiştirmek isteyen İsviçreli bir şehir taşımacılığı girişimcisi.

Ouboter’ın sahibi olduğu Micro şirketi tarafından geliştirilen Microlino’nun tasarımsal çizgileri BMW’nin 1956’da ürettiği klasik otomobil “isetta”yı anımsatıyor.

Şehrin caddelerindeki geleneksel otomobillerde bir seferde ortalama 2 kişinin seyahat ettiğini gözlemleyen girişimci ekip; mikro boyutlarda, hafif olduğu kadar kullanışlı bir araç tasarlamak için kolları sıvadı ve yürütülen çalışma sonucu Microlino’yu ortaya çıktı.

Mikro-otomobiller, günümüzde her ne kadar niş bir kitleye hitap ediyor gibi gözükse de kalabalık şehirlerde otomobil paylaşımıyla yapılan yolculukların artmasının yanı sıra bu yolculuklara yönelik platformların çoğalması ve bu araçların kiralanması ya da satın alınması kolaylaştıkça konsept de herkes için yavaş yavaş ulaşılır hale geliyor.

Yalnızca 2.4 metre uzunluktaki 2 Microlino, geleneksel otomobillerin kullandığı tek bir park yerine yan yana rahat bir şekilde sığabiliyor. Elektrikli sürüş sistemiyle donatılan, 400 kilodan daha hafif olan Microlino ile hız limitine sadık kalarak yapılan şehir içi yolculuklarda tasarruf sağlamak mümkün oluyor. Microlino, ilk kez 2016’da gerçekleştirilen Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilendi.

Görsel: Microlino