Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Faraday Future’dan 1000 Beygir Gücünde Konsept Elektrikli Araç

Faraday Future’dan 1000 Beygir Gücünde Konsept Elektrikli Araç

Tesla'nın rakibi olarak anılan ve Çin tarafından fonlanan girişim, CES'te tanıttığı konsept araçla elektrikli araçların geleceğine dair yeni bir ışık yakıyor.

Geçtiğimiz hafta bir minik video ile tanıtılan ve elektrikli araçlarla geleceğe dair birçok sinyal veren Faraday Future, bu hafta başlayan CES (Tüketici Elektroniği Fuarı) ile birlikte konsept aracı FFZERO1’ı tanıttı.

Kaliforniya merkezli Faraday Future, 1.000 beygir gücündeki motoruyla 0’dan 100’e 3 saniyede çıkabiliyor. Konsept araç, modüler şasi sistemiyle aracın hem batarya ihtiyacını hem de araç uzunluğunu farklı tasarımlara entegre edebiliyor. Cam tavanı ve fiberglass araç içi tasarımıyla da futuristik bir görüntü çiziyor. 1 Milyar Dolar üzerinde değeri olan şirketler arasına yakın zamanda gireceği düşünülen Faraday Future, otopilot ve internet bağlantısı özellikleriyle Tesla‘nın en büyük rakibi olacağının sinyallerini veriyor.

FFZERO1 gerçek bir araç olmasa da, konsept aşamasına kalmış bir tasarım da olsa sunduğu bir vizyon ile gelecek dönemde otomotiv endüstrisinin petrol tabanlı araçlardan uzaklaşarak elektrikli araçlara ve alternatif tüketim yöntemlerine doğru kayacağına dair önemli bir sinyal veriyor.

FFZERO1’ın 360 derece sürüş videosu;

Görsel; Faraday Future