Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şirin Tasarımıyla Elektrikli Otomobil: Nimbus

Şirin Tasarımıyla Elektrikli Otomobil: Nimbus

Güneş panelleriyle ihtiyaçlarını gideren sürdürülebilir araçta internet bağlantısı dahil birçok modern detay bulunuyor.

Otomotiv endüstrisi ne yöne doğru evrilirse evrilsin konsept tasarımlar çizgi dışı kalıp ilham vermeye devam ediyor. Sanatçı ve tasarımcı Eduardo Galvani‘nin geliştirdiği konsept e-araç Nimbus, doğaya verdiği zararı asgari seviyede tutuyor. Sürdürülebilirliğin önemini kavrayan şirin tasarımlı Nimbus, güneş panelleriyle enerji sağlıyor. 130Kw ile çalışan araç lityum iyon pil bataryaya sahip.

Teknik donanımı dışında sahip olduğu en güzel özellik panoramik cam kaplamalarının olması. Bu sayede araç içindekiler çevresini rahatça görebiliyor. Hele aracın şehir için değil orman, dağ, bayır gibi arazilerde de gidebildiğini düşünürsek yolculara seyir zevki yüksek bir deneyim yaşatıyor.

Minibüse yakın iç hacmiyle 5 kişiyi kapasiteli Nimbus; karbon fiber, titanyum ve alüminyum kullanılarak üretilmiş. Aracın sürücüye sunduğu teknolojik aksam ise adeta bir akıllı telefona benziyor. Dahili kablosuz ağ ve bluetooth girişi, USB girişleri ve enerji çıkışları her yolcunun hizmetinde. Aracın önündeki konsola gömülü 7 inçlik tablet de sürücüye hava durumu gibi çevrel bilgileri ve lastik basıncı gibi aracın iç bilgilerini iletiyor. Ve tabii her arasın olmazsa olmazı hız göstergesi, batarya durumu ve GPS ekranı Nimbus’un sabit ekranları arasında yer alıyor.

Eduardo Galvani, bu konsept tasarımıyla aslında elektrikli araçların ne kadar şirin ve kullanışlı olabileceğini gösteriyor. Her arazide gidebilen bu araç sürdürülebilirliğiyle öne çıkıyor ve farkını nazikçe ortaya koyuyor.





Görsel; Inhabitat, Nimbus