Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cehaletin Peşine Düşen Tekerlekli Sandalye

Cehaletin Peşine Düşen Tekerlekli Sandalye

Crouse Hastanesi için hazırlanan kampanya, insanların dikkatini ürkütücü bir yolla çekmeyi denemiş.

FCB Health’in Crouse Hastanesi için hazırladığı “Beware The Chair” (Sandalyeye Dikkat) kampanyası, küçük bir eşek şakasıyla insanların dikkatini osteoporoza (kemik erimesi) çekmeyi amaçlamış.

Alışveriş merkezinde kemik erimesi hakkında bilgilendiren el ilanları dağıtılıyor ama kimse oralı olmuyor. Anında çöpe atanlar, şöyle bir göz atıp buruşturanlar… Kimsenin ne istatistiklerden, hastalıkla ilgili temel bilgilerden haberi var; ne de öğrenmeye niyeti var.

Kampanyanın hazırladığı eşek şakası, sen misin el ilanlarıyla ilgilenmeyen diyerek, devreye giriyor ve uzaktan kumandalı, boş tekerlekli sandalye bu ilgisiz insanların peşine düşüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=ZxypTpb-c-I
Kampanyanın altını çizdiği konu şu; yaklaşık 54 milyon Amerikalı osteoporoz veya düşük kemik yoğunluğu tehdidi altında. 50 yaşın üstündeki Amerikalı kadınların yarısının, gelecekte en az bir kemiğini osteoporoz sebebiyle kırması bekleniyor. Sancılı geçen iyileşme süreci bazı durumlarda yetersiz kalıyor ve hastalar tekerlekli sandalyeye mahkum olabiliyorlar.

Kampanya basılı ve açık hava reklamları dışında Crouse Hastanesi’nin sosyal medya hesaplarından da desteklenecek. “Beware The Chair” kampanyası, insanları kemik erimesinden koruyayım derken korkudan kalp krizi geçirmelerine sebep olmamış neyse ki.

Görsel; adweek