Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Her Zeminde Gidebilen Tekerlekli Sandalye

Her Zeminde Gidebilen Tekerlekli Sandalye

Toprak, taş, asfalt gibi her tip zeminde gidebilen ve tek başına kullanılabilen tekerlekli sandalye.

Engelli bireyler hayatın aşamasında farklı zorluklarla başa çıkıyor. Kendini “normal” olarak gören insanların karşılaşmadığı ve karşılaşamayacağı durumlar engelli bireylerin rutini olabiliyor. Bu durumun önüne geçmek ise “normal” ve engelli bireylerin birlikte çalışıp teknolojiyi faydaya dönüştürerek mümkün.

Kickstarter üzerinde fonlanan Freedom Chair tasarımı, tekerlekli sandalye kullanan bireylerin her zeminde tek başına kullanabileceği bir ürün. Tıpkı Engelsiz Pedal hareketi empati kuramayacağımız bu dünyanın farkındalığa sahip sosyal fayda projeleri gibi Freedom Chair de insanların hayatını kolaylaştırmaya odaklanmış.

Projenin sahibi GRIT ekibi, bu tasarıma MIT’de makine mühendisliği okurken başlamış. 5 yıldır bu ürünün geliştirilmesiyle uğraşan ekip son halini alan tasarım ile Kickstarter’dan destek talep etmiş. Engelli bireylerle vakit geçiren ve yaşadıkları hayatı gözlemleyen ekip 2 yılı sadece gözlem ve analize ayırarak tasarımı tamamlamış.

Geleneksel tekerlekli sandalye tasarımına dışarıdan bakıldığında 3. bir tekerlek ve iki kaldıraç ekleyerek optimum verimliliğin sağlandığı tasarıma ulaşılmış. Dağ bisikletlerinin kullandığı lastikleri kullanan Freedom Chair, zor zeminlerde rahatça hareket etmeyi sağlarken yumuşak zeminlerde de konforlu seyahat sunuyor.

Teknoloji evimizi, çevremizi ve hayatımızı akıllı hale getirirken sosyal fayda ve farkındalık projeleri de dünyanın bizim değil kendi ekseninde döndüğünü kimseyi rahatsız etmeden hatırlatıyor.

Görsel; Facebook, GRIT