Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Makam Şoförü: Gönüllü Şoförlerin Sosyal Fayda Projesi

Makam Şoförü: Gönüllü Şoförlerin Sosyal Fayda Projesi

Engelli bireylerin seyahat zorluğunu ortadan kaldırıp kişiye özel makam şoförlerinin yer aldığı köprü niteliğinde bir çalışma.

Her meslek grubu gibi makam şoförü olmanın da farklı zorlukları ve değerleri var. Bir insanın sorumluluğu alarak onunla yolculuk yapmak başta zor bir durum olarak görülebilir. Ancak iki taraf arasında güven duygusu oluştuktan sonra sorunlar da bir bir çözülüyor.

Engelsiz Pedal Derneği, engelli bireyler ile gönüllü bireyleri araya getirerek aynı tekerlekler üzerinde seyahat etmelerini amaçlıyor. Gönüllüler bisikletlerini modifiye ederek ön kısımlarına geniş bir sele monte ediyor. Böylece konukları rahatça çevresini gözlemlerken makam şoförleri onlar için pedal çeviriyor.

Engelsiz Pedal Derneği, her Perşembe gayriresmi dernek merkezleri Tasarım Atölyesi Kadıköy’de toplanarak zihinsel engelli bireylerle birlikte pedal çevirmek isteyen gönüllülere eğitim veriyor. Makam Şoförü projesinin yarattığı sosyal fayda, mutlu yüzler ve doğuş hikayesini özetleyen 11 dakikalık bir belgesel çalışması da bulunuyor. Belgesel filmi bittiğinde insanın yüzünde yaşanan mutluluklardan ötürü küçük bir tebessüm beliriyor.

Görsel; Vimeo