Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tekerlekli Sandalyeyi Elektrikli Bisiklete Dönüştüren Ek Teker

Tekerlekli Sandalyeyi Elektrikli Bisiklete Dönüştüren Ek Teker

UNAwheel Maxi, sıradan tekerlekli sandalyelere birkaç saniye içinde takılarak onları elektrikli bisiklete dönüştürüyor.

Engelleri kaldırmak söz konusu olduğunda; en zorlu arazilerde gidebilen Tank Chair’den, tekerlekli sandalye kullanan bisiklet tutkunları için tasarlanan Companion Bike’a kadar pek çok ilginç tasarımla karşılaştık. Bu defa ise sıradan bir tekerlekli sandalyeyi, hızlı ve şık bir elektrikli bisiklete dönüştüren UNAwheel Maxi var karşımızda.

Engelli bireyler UNAwheel Maxi ile mikro mobiliteye katılıyor

Dikkatinizi çekmiştir; ileri yaştaki insanlar ve bazı bedensel engelli bireyler, üç tekerli elektrikli araçları yakın ve orta uzunlukta mesafeleri kat etmek için sıkça kullanıyor. Bazı küçük ilçelerde bu araçlar engelli olmayan insanlar arasında dahi oldukça yaygın. Öyle ki neredeyse her sokakta bir uzatma kablosunu aracını şarj etmek için aşağı sarkıtmış birilerini görebilirsiniz. Herkesin özgürlük alanını genişleten bu araçlar, neden tekerlekli sandalye kullanan engelli bireylerin de yaşamında yer tutmasın ki? Neden elektrikli sandalyeden kolaylıkla elektrikli bisiklete geçiş yapılamasın? UNAwheel Maxi, güzel bir tekerlekli sandalye eklentisi olarak bu özgürlüğü kullanıcıya sunmayı amaçlıyor.

Rus tasarım stüdyosu ART UP Studio tarafından tasarlanan ve SupremeMotors tarafından hayata geçirilen tek tekerli eklenti, tekerlekli sandalyeye hız ve serbest manevra kabiliyeti sağlıyor. Eklenti kolayca ve hızlı bir şekilde (10 saniyeden kısa bir şekilde) tekerlekli sandalyeye takılabiliyor. Böylece tekerlekli sandalye kullanan bireyler, ayrı bir araç satın almalarına gerek kalmadan mikro mobilitenin olanaklarından faydalanabiliyor.

Ayarlanabilir dümen, metal hidroforming ve enjeksiyon kalıplı plastiğin birleşiminden; sap ise lastikten yapılmış. Ön tekerin yüksekliği arka tekerlere uyum sağlayacak yükseklikte tasarlanmış. Şarj edilebilen pille çalışan eklenti, saatte 20 km hıza çıkmayı sağlıyor. Tek şarjla 30 km gitmek mümkün. Özellikle alışveriş gibi yük taşımayı gerektiren durumlarda iş yaraması planlanmış. Tüm klasik ve aktif tekerli sandalye çeşitleriyle uyumlu olduğu belirtilmiş. Kullanıcıya herhangi bir ek yük de bindirmiyor.

Bu yıl piyasaya sürülen UNAwheel Maxi, IF Design Award 2021’de Discipline: Product kategorisinde seçilerek dikkatleri çekmiş.

UNAwheel Maxi UNAwheel Maxi

Görsel: UNAwheel, IF Design Award