Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sevdiklerinizle Birlikte Gezebileceğiniz Üç Tekerli Bisiklet

Sevdiklerinizle Birlikte Gezebileceğiniz Üç Tekerli Bisiklet

Companion Bike, yakınları tekerlekli sandalye kullanan bisiklet tutkunları başta olmak üzere pek çok türde kullanıcının yaşamını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Son yıllarda sıra dışı bisiklet tasarımlarıyla bu alanda adeta denenmemiş pek çok şeyin yapıldığını görüyoruz. Yürüyen bisiklet, 180 kg yük taşıyabilen kargo bisikleti, iki paralimpik bisikletçiyi takıma dönüştüren bisiklet, uzun sürüşlerde ağrı yapmayan yatay bisiklet, bir buçuk bisiklet, yağmurdan ve kazalardan koruyan 4 tekerli bisiklet ve kendin yap bisiklet gibi örnekler bu anlamda aklımıza kazınan örneklerdendi. Bu defa ise engelli bireylerin ve yakınlarının yaşamını biraz olsun güzelleştirmeye odaklı bir bisiklet olan Companion Bike var karşımızda.

Companion Bike ile herkese biraz daha özgürlük

Companion Bike, Vietnam’daki çekçeklerden ilham alarak tasarlanmış bir bisiklet. Esas yapım amacı, tekerlekli sandalyeye mahkum yakınlarınızla birlikte sürebileceğiniz bir araç ortaya çıkarmak. Ancak başka kullanım alanları da var elbette. Okuldan almanız gereken ancak henüz bisiklet kullanamayan çocuğunuz ya da taşımanız gereken market poşetleriniz varken hayatınıza kolaylık getirebilecek bir bisiklet. Yapılış amacı bana bir parça, sevdiklerinizi ya da eşyalarınızı yanınıza alabileceğiniz kişisel ulaşım aracı Unicorn Scooter’ı anımsattı. Yine çocuğunuzla koşuya çıkabilmenizi amaçlayan çekçek benzeri taşıyıcı KidRunner bu türden bir yaklaşımla tasarlanmıştı.

Kickstarter kampanyası halen devam etmekte olan Companion Bike, kendi kendine bisiklete binemeyen bisikletçilerin oturabileceği bir çıkarılabilir bir ön koltuk ve ayak dayama yerine sahip. Karbon fiber kadrosu sayesinde olabildiğince hafif ve dayanıklı. Katlanır koltuk kendi başına yaklaşık 136 kiloyu taşıyabiliyor. Koltuk bir dizi özel kelepçe ile bisiklet gövdesine takılıyor. Koltuk çıkarıldığında bisikletin ön tarafı da kapanıp tek başına sürücünün kullanabileceği moda geçiyor.

Özellikle tekerlekli sandalyede yakını olan okuyucularımız lütfen yorumlarını paylaşsın. Ne dersiniz, gerçekten kullanışlı bir tasarım gibi duruyor?

Companion Bike Companion Bike Companion Bike

Görsel: Kickstarter