Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LEGO Bisiklet Yolu

LEGO Bisiklet Yolu

Marcel Stemaan, ses getiren LEGO bisiklet yolu önerisini "Bike Lanes" başlığı altında LEGO Ideas'da oylamaya sundu.

Geçtiğimiz yıl, Hollandalı milletvekili Marcel Stemaan, LEGO setlerinde bisiklet yolları olmadığına dikkat çekmişti. Dutch News’e açıklama yapan Stemaan, çocuklarıyla LEGO oynadığı sırada fark ettiği durumu şöyle açıklamıştı: “LEGO bisikletçiler vardı ancak nerede bisiklet sürebileceklerini merak ettim. Hollandalıysanız bisiklet yollarına alışkınsınızdır.”.

Olay burada kalmamış, Stemaan önerisini LEGO Ideas’a da eklemiş. Bildiğiniz gibi LEGO Ideas, LEGO tutkunlarının fikirlerinin gerçek LEGO ürünlerine dönüşmesi için değerlendirildiği bir platform. Basitçe Bike Lanes (bisiklet yolları) olarak adlandırılan proje, LEGO şehrini bisiklet dostu bir şehir yapmayı hedefliyor.

Bike Lanes 

LEGO şehirlerinin bisiklet dostu olması için Bike Lanes

Bike Lanes; ayarlanabilir yollar, bisiklet park yerleri, standart LEGO bisikletini temel alan birkaç farklı bisiklet ve bir de kargo bisikleti içeriyor. Sürücüsü tarafından tamir edilen kırık bir bisiklet, çocuk koltuğu olan bir bisiklet ve ön bagajı olan bir bisiklet de göze çarpanlar arasında. Bisiklet parç yerindeki kilitler klasik LEGO tarzı kelepçelerden yapılmış. Sürücülerden bazılarının kask taktığı da görülüyor. Hız sınırının 30 olduğunu gösteren bir tabela da bulunuyor.

Bike Lanes 

LEGO 100 destekçi hedefine ulaşması için projelere 60 gün süre tanıyor ancak Bike Lanes bu desteği yalnızca dört saat içinde toplamış. Fikir 10.000 destekçi kazandığında, bir uzman incelemesine tabi tutulacak. Hakkında çıkan haberlerin de katkısıyla proje şu anda (oylamanın bitmesine 597 gün kala) 3.000 destekçiyi aşmış durumda.

Gelecek nesiller daha güvenli bir şekilde pedal çevirebilsin diye

Bisiklet kullanımının yaygınlaşması, bisiklet sürücülerine trafikteki diğer sürücüler tarafından saygı gösterilmesi ve bisikletçilerin yol güvenliğinin sağlanması günümüzde hala çözüm bekleyen konular. Ne devletler tarafından sunulan alt yapı ne de trafik kurallarına uyma oranı istenen düzeyde değil. Pandemi, dünyaya ve ülkemize daha çok bisiklet sürücüsü kazandırmış olsa da hala bu sürücüleri koruyacak yollar ve düzenlemeler yetersiz . Ülkemizde bisiklet yolları yeni yeni yaygınlaşıyor ve trafik bisiklet sürücüleri için çok büyük tehlikelerle dolu. Bir bisiklet sevdalısı olarak dilerim hiç değilse gelecek nesiller Bike Lanes gibi projeler sayesinde bisikleti daha çok tercih eder ve bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamadan keyifle pedal çevirme imkanına sahip olur.

Bu arada tüm LEGO tutkunlarına; LEGO botanik koleksiyonuna, LEGO Seinfeld setine, LEGO Nintendo NES‘e ve ofis çalışanı Alien setine de göz atmalarını öneririm.

Bike Lanes 

Görsel: LEGO Ideas