Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LEGO ve Nintendo İş Birliğiyle Nostaljik Set: LEGO Nintendo NES

LEGO ve Nintendo İş Birliğiyle Nostaljik Set: LEGO Nintendo NES

LEGO, Nintendo ile iş birliği yaparak oyun tutkunlarını çocukluk yıllarına götürecek LEGO Nintendo NES adlı bir set hazırladı.

LEGO çocukların ve çocuk kalanların en sevdiği oyuncaklardan biri. Bunun da ötesinde sanatçıların, tasarımcıların, reklamcıların da en gözde konseptlerinden biri olmaya devam ediyor. Jan Vormann’ın sokaktaki boşlukları LEGO yamalarla doldurduğu Dispatchwork projesi, David Liu’nun ofis çalışanı Alien’ın hazin yaşamını anlattığı LEGO hikayesi, Brent Waller’ın Seinfeld’in 30. yılı şerefine tasarladığı Seinfeld 30th Anniversary isimli LEGO seti ve LEGO’nun bizzat engelli çocuklar için yarattığı Braille Bricks projesi son yıllarda karşımıza çıkan etkileyici örneklerdi. Bu defa LEGO ve Nintendo iş birliğiyle yaratılan LEGO Nintendo NES seti var karşımızda.

LEGO Nintendo NES ile mekanik Super Mario sürprizi

LEGO ve Nintendo, bu yeni setle nostaljik video konsolunu hayata döndürerek orta yaşlı oyun tutkunlarını çocukluk yıllarına götürüyor. Setteki oyun da Nintendo tarafından 1985’te piyasaya sürülen ikonik video oyunu Super Mario Bros.

1 Ağustos’ta piyasaya sürülecek olan set, 1980’lerin tüplü televizyonunun LEGO versiyonu da dahil pek çok gerçekçi detaya sahip. Ekranı kullanıcının kendisinin kurması gerekiyor.

LEGO Nintendo NES, 2,646 parça içeriyor ve mekanik olarak çalışıyor. Kontrolör, bağlantı kablosu, fiş ve Game Pak setin diğer detaylarından. Setteki retro TV ekranında 8 bitlik bir Mario figürü ve oyun grafikleri yer alıyor. Ekranın yanındaki kolu çevirdiğinizde oyun başlıyor ve ekrandaki grafikler akmaya başlıyor. Figür de değişen grafiklere bağlı olarak kendiliğinden hareket ediyor. Böylece tıpkı gerçek oyunda olduğu gibi ekrandaki düşmanlara, engellere ve güçlendirmelere tepki veriyor.

Setin fiyatı 229 dolar olacak ve LEGO’nun internet mağazasından satın alınabilecek.

LEGO Nintendo NES LEGO Nintendo NES LEGO Nintendo NES LEGO Nintendo NES

Görsel: LEGO


Bigumigu Yazarı
| GENEL