Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hafta Sonlarını İple Çeken Ofis Çalışanı Yaratık

Hafta Sonlarını İple Çeken Ofis Çalışanı Yaratık

LEGO tutkunu David Liu, "Alien in Office" setiyle sinemanın ikonik Yaratık karakterini uzaydan alıp tam zamanlı bir ofis çalışanı olarak Dünya'ya indirdi.

LEGO yaratıcı bünyeler için sınırsız bir ilham kaynağı. Seinfeld’in 30. yıl dönümü şerefine LEGO seti tasarlayandan tutun da LEGO’dan mini Apple Park inşa edenlere, hatta özgeçmişini LEGO figürü olarak tasarlayana dahi rastladık. Ayrıca LEGO temalı sayısız yaratıcı kampanya da çıkıyor karşımıza. LEGO’dan yapılmış Land Rover Defender ve THY’nin LEGO’lu uçuş güvenliği videosu son zamanlarda rastladığımız etkileyici işlerdendi. Şimdi yine hem Yaratık (Alien) hem de LEGO tutkunkunlarının kalbini eritecek, biraz da bıyık altından gülümsetecek “Alien in Office” var karşımızda.

“Alien in Office” ile Yaratık, uzaydan Dünya’daki kapitalizmin çarkları arasına düştü

Dijital dünyada kendini AFOL (Adult Fan of LEGO/yetişkin LEGO meraklısı) ünvanıyla tanıtan David Liu, bir LEGO Xenomorph seti tasarladı. Uzayda özgürce salınan Yaratık karakteri Liu’nun “Alien in Office” setinde ofis ortamına tıkılmış durumda. Kırmızı kravatlı Yaratık, kocaman pençelerini kaldırmış “Ben buraya nasıl düştüm Tanrım!” diyor sanki. Ne yapsın? O bile kapitalizme boyun eğmiş işte…

Liu’nun geçtiğimiz yıl tasarladığı “Alien in Office şu sıralar internette tekrar ilgi görmeye başladı.

Satış elemanı Yaratık Bob

Liu, LEGO karaktere Bob ismini takmış ve Bob’un hikayesini – muhtemelen kendi yaşamından ilham alarak – şöyle kurgulamış: Yaratık Bob bir satış elemanı. Tüm departmanın işlerini tek başına o yönetiyor. Bob menajeri David Liu için çalışıyor. David, Bob’a bildiği her şeyi öğretmiş ve bugün olduğu yerde olmasına yardım etmiş. Aslında, Bob’un bugün sadece David sayesinde var olduğunu söylemek de yanlış olmaz.

Bob pazartesilerden nefret ediyor. Pazartesi günleri masasına sıkışıp kaldığında evrak işleri yapıyor. Bunun yerine müşterileriyle açık havada buluşmayı ve en çok satan ürünü LV-426 katalitik konvertörlerini tanıtmayı tercih ederdi.

Bob bazen randevularını unutuyor. Yan masadaki arkadaşı Peter kesin Bob’un takvimini kurcalıyor. İşin garibi, Bob burada çalışmaya başladığından beri Peter ile hiç karşılaşmadı. Ancak Predator Peter’in varlığını her zaman hissedebiliyordu.

Aşağıda Bob’u bir satış anlaşmasını gerçekleştirmenin eşiğindeyken görüyoruz. Bu anlaşma olmalı. Buradan gelecek parayla Bob kirasını ödeyebilir ve evindeki onarım işlerini karşılayabilir. Bob’un evinde sürekli bir şeyler hasar görüyor çünkü sonuçta Bob bir yaratık.

Alien in Office
Bob hafta sonları çok daha mutlu görünüyor. Kendisi bir LEGO tutkunu. Kafasını bilgisayara gömüp en sevdiği LEGO sitesi The Brothers Brick‘in tadını çıkarırken çok mutlu hissediyor.

Alien in Office

Görsel: The Brothers Brick