Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LEGO’dan Yapılmış Mini Apple Park

LEGO’dan Yapılmış Mini Apple Park

Otomotiv mühendisi Spencer Rezkalla Apple Park’ın LEGO'dan yapılmış bir modeli olan LEGO Apple Park’ı 2 yılda inşa etti.

Cupertino şehrinde yer alan Apple Park, daha inşa edilmeden önce bile büyük ses getirmişti. Adeta bir uzay gemisine benzeyen yuvarlak formunun yanı sıra, binlerce ağacı içinde barındıran bir proje olması yönüyle de hayranlık uyandırmıştı. Otomotiv mühendisi Spencer Rezkalla ise Apple Park’ın LEGO‘dan yapılmış bir modeli olan LEGO Apple Park’ı inşa etti. Rezkalla modeli, Apple Park’ın yapımı sırasında çekilen drone görüntülerine dayanarak yapmış.

LEGO Apple Park, Kaliforniya’nın Santa Clara Vadisi’nde 175 dönüm yer kaplayan Apple Park’ın gerçek boyutunun 1/650’si kadar. Foster + Partners tarafından tasarlanan halka şeklindeki Apple genel merkezini, yan binaları ve etraftaki yeşillik alanlarını içeriyor. 1,76 metrekare ölçülerde ve 35 kg ağırlığında olan model, mimari açıdan önemli projelerin kopyasını LEGO ile inşa etmeyi seven Spencer Rezkalla’nın yeni çalışması.

Yatay gökdelen Apple Park

Rezkalla daha önce New York’taki Flatiron ve Seagram binalarını ve Seattle’daki Space Needle gibi binaların modellerini yapmış. 2014 yılında Apple Park’ın inşaatını gösteren drone görüntüleri ise sıradaki modelini seçmesine vesile olmuş. Rezkalla, devasa halka şeklindeki binayı yeni bir meydan okuma olarak görmüş. Hatta bu ilgisini “Her zaman yatay bir gökdelen inşa etmek istedim” diyerek ifade ediyor.

Ana bina için Rezkalla, 0,8 metre bir çapa sahip dairesel bir yapı oluşturmak üzere LEGO’nun siyah ve saydam bloklarını bir arada kullanmış. Modelin yapımına 2016 yılının Haziran ayında başlayan Rezkalla, o dönem Apple Park henüz tamamlanmadığından tasarımını haritalamak ve detaylandırmak için drone tarafından çekilen görüntüleri izlemiş.

LEGO Apple Parktan daha fazla fotoğraf görmek için buraya göz atabilirsiniz.

Apple Park

Apple "Spaceship" Campus

Apple "Spaceship" Campus

Entrance to the Steve Jobs Theater

View Looking South East

Solar Roof

Research and Development Offices

 

Görsel: Instagram